Ziare.com

Planuri surprinzatoare pentru compania Nokia

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 08:49

   

Planuri surprinzatoare pentru compania Nokia
Cei care credeau ca marca Nokia a disparut de pe piata gadgeturilor s-au inselat. Dupa achizitionarea liniei sale de smartphone-uri de catre Microsoft, finlandezii au pastrat drepturile asupra marcii si vor sa scoata in continuare bani din ea.

Marca Nokia se situeaza in prezent pe locul 98 la nivel mondial, valoarea ei ridicandu-se la aproximativ 3,2 miliarde de dolari. Conform celor de la Engadget, companiile care doresc sa lanseze pe piata produse cu numele Nokia pot face acest lucru in schimbul unei sume.

Alaturi de marca Nokia, ele vor primi si dreptul de a folosi tehnologia Nokia si vor avea acces la unele produse patentate de finlandezi. Presedintele Nokia Technologies, Ramzi Haidamus, a confirmat recent aceasta informatie, el precizand faptul ca numele Nokia poate aparea doar pe produse care nu au legatura cu telefoanele mobile.

Adio Nokia! Microsoft a lansat primul telefon din gama Lumia sub brand propriu

In urma tranzactiei facute cu Microsoft, pe piata nu pot aparea telefoane cu numele Nokia in urmatorii zece ani. Intre timp, Microsoft a incetat sa mai foloseasca marca Nokia in favoarea celei denumite Lumia. Primul model lansat din noua serie este modelul de telefon Lumia 535. In anul curent, finlandezii au patentat nu mai putin de 914 inventii in domeniul produselor electronice.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2122 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor