Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vanzarile Nokia, mai mici cu 27 de procente

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 15:13
852 citiri
Vanzarile Nokia, mai mici cu 27 de procente
Foto: Arhiva

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a inregistrat vanzari nete de 9,3 miliarde de euro in primul trimestru din 2009, cu 27 de procente mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a vandut 93,2 milioane de telefoane, cu 19 procente mai putin decat in primul trimestru din 2008, potrivit unui comunicat, remis Ziare.com.

In total, reprezentantii Nokia estimeaza vanzarile de telefoane mobile la 255 de milioane de unitati, in scadere cu 14 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Unul dintre cele mai bine vandute modele a fost Nokia 5800 XpressMusic, cu 2,6 milioane de unitati vandute si peste trei milioane livrate dealerilor.

"Este un mediu de afaceri extrem de dificil, dar continuam sa investim in servicii de internet, prin intermediul portofoliului nostru de dispozitive mobile cu conectare broadband. Aceste solutii vor reprezenta motorul nostru de crestere in viitor", a spus Olli-Pekka Kallasvuo, director general al Nokia.

Pentru trimestrul doi, reprezentantii companiei estimeaza vanzari similare sau putin mai bune. De asemenea, se asteapta ca Nokia sa recupereze din cota de piata.

Fata de anul trecut, industria telefoanelor mobile va scadea cu zece procente, in 2009, cel mai puternic declin inregistrandu-se in prima jumatate a anului, potrivit reprezentatilor producatorului.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#rezultate financiare Nokia, #volum vanzari Nokia, #vanzari telefoane mobile , #stiri Nokia