Basescu, comparat de Norica Nicolai cu Ceausescu: Ne-a creat imaginea unei colonii

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 17:05
2998 citiri
Basescu, comparat de Norica Nicolai cu Ceausescu: Ne-a creat imaginea unei colonii
Foto: oradetimis.oradestiri.ro

Norica Nicolai, europarlamentar si vicepresedinte al PNL, sustine ca Traian Basescu a confundat Bruxelles-ul cu Inalta Poarta si ca trebuie sa plece, in urma referendumului de duminica, dupa 8 ani de "scandaluri, manipulari si minciuni".

"In cateva zile, Romania poate fi salvata. Peste putin timp, putem sa ne reintoarcem la normalitate, dupa 8 ani de scandaluri, manipulari si minciuni. Nu sunt cuvinte mari, sunt cuvinte rostite de cineva care a trait perioada Traian Basescu cu multa lehamite, care a spus de la inceput, din 2004, ca Traian Basescu nu este un presedinte bun pentru Romania. Si care spera ca 29 iulie 2012 sa fie ultima zi in care un om cu interese de gasca paraziteaza aproape ireversibil o tara democratica", sustine Norica Nicolai, intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

"Apelul lui Traian Basescu catre oameni de a nu participa la un referendum, de a nu-si exercita un drept democratic este inca o dovada a faptului ca mult-trambitata 'intoarcere la popor' a fost doar o fraza goala a unui dictator ce a condus timp de opt ani Romania, cu spatele intors catre ea. Acum, in ceasul al doisprezecelea, e randul oamenilor sa spuna: 'DA, trebuie sa pleci, domnule Basescu, prea mult ne-ai umilit, ne-ai vandut si ne-ai sfidat'", sustine europarlamentarul PNL.

Cred cu tarie ca 29 iulie poate fi ziua in care Romania se poate desparti de trecut si poate privi inainte, poate reincepe drumul constructiei, abandonat de ceva vreme. In scurt timp, putem incheia era Traian Basescu, avem aceasta putere. Putem sa sanctionam in cel mai democratic fel posibil un om care ne-a facut sa ne ferim sa vorbim la telefon, un om care a condus o tara de la butoane, neacceptand sa le lase nici chiar atunci cand nu mai avea dreptul", spune europarlamentarul.

"Basescu confunda Bruxelles-ul cu Inalta Poarta"

"Am ascultat multe pareri ale diferitelor institutii, dar mai ales ale oamenilor politici europeni, in legatura cu ultimele evenimente politice din Romania. Pentru o vreme, am preferat sa tac, pentru a lasa zgomotul sa treaca, pentru ca cei indusi in eroare de Traian Basescu, aliatii sai europeni de la Partidul Popular, sa se poata documenta. In masura in care acestia si-ar dori sa stie adevarul.

Am vazut cu totii cum, dupa suspendarea sa, Traian Basescu, cu largul sprijin al PDL, a declansat o ampla campanie de decredibilizare a Romaniei in strainatate si mai ales fata de institutiile europene", sustine Norica Nicolai.

"S-au spus multe minciuni, profitandu-se de un context politic favorabil (PDL este membru al Partidului Popular European, din care fac parte Angela Merkel, Jose Manuel Barroso, Herman Van Rompuy). Pentru ca Traian Basescu a confundat Bruxelles-ul cu 'Inalta Poarta', a reusit sa creeze Romaniei imaginea unei colonii indepartate unde ordinea poate fi restabilita doar prin interventie externa.

Munca noastra, a tuturor, pentru integrare europeana, pentru a fi tratati ca un stat cu drepturi depline in UE, a fost compromisa pentru ca Traian Basescu a dorit sa isi salveze pielea cu ajutor extern. Vi se pare un comportament demn de un lider de stat?", se intraba europarlamentarul PNL.

"Profitand de acest context, Traian Basescu confunda sprijinul extern pur politic cu sprijinul divin, amintindu-mi cu mahnire de atitudinea pe care o adopta Ceausescu dupa vizita lui Richard Nixon in Romania (1969).

Este bine ca in 29 iulie sa aratam ca Romania nu inseamna Traian Basescu, nu inseamna PDL, oricat si-ar dori acestia o asemenea identificare. Romania este si va ramane o tara importanta in UE si nici un oficial european nu isi va permite sa intoarca spatele tarii noastre, in contextul in care romanii hotarasc ca nu mai doresc sa fie condusi de Traian Basescu.

Cu scurt timp in urma, Angela Merkel transmitea poporului francez mesaje clare de sprijin pentru Nicolas Sarkozy, in campania electorala pentru prezidentiale, inducand curentul conform caruia Franta va ramane o tara importanta in UE doar daca va fi condusa in continuare de Sarkozy. Acesta a pierdut alegerile, iar astazi doamna Merkel este partenera de dialog cu noul presedinte Francois Hollande, pentru ca el a fost desemnat de francezi sa ii conduca.

Nimeni nu mai crede in Europa zilelor noastre in lideri providentiali, iar orice natiune este respectata si tratata in mod egal - un principiu de baza al Uniunii Europene", sustine vicepresedintele liberal.

"Romania nu mai are nicio sansa"

"Stiu ca multi dintre dumneavoastra nu mai doriti sa auziti de politica si credeti ca toti sunt la fel. Eu cred ca in ziua in care toti vor fi la fel, Romania nu mai are nici o sansa. Eu cred ca, fara speranta de mai bine, suntem un popor pierdut. Inca avem dreptul la o parere, inca putem alege: sa nu ignoram acest lucru!

Cand ne vom trezi, poate fi prea tarziu. 29 iulie este foarte aproape, este ziua cand putem spera la un nou inceput. Nu ne opreste nimeni", isi incheie Norica Nicolai apelul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Norica Nicolai referendum, #referendum demitere Basescu, #Nicolai demitere Basescu , #PNL