Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Norica Nicolai: Afirmatiile lui Basescu despre CCR sunt pur electorale

Marti, 06 Mai 2008, ora 14:51
1520 citiri
Norica Nicolai: Afirmatiile lui Basescu despre CCR sunt pur electorale

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, marti, ca acuzatiile presedintelui Traian Basescu la adresa unei decizii a CCR luate cu ceva timp in urma demonstreaza ca seful statului a inceput campania electorala, relateaza NewsIn.

"Decizia CCR este de vreo doua luni. Initiativa lui Traian Basescu este un banal discurs electoral, care nu are ca scop decat sustinerea partidului domniei sale, intr-o campanie electorala in care se comporta ca un lider de partid si nu ca un sef de stat", a comentat Nicolai.

Senatorul PNL a mentionat ca, desi personal ar putea face afirmatii tendentioase la adresa CCR, Curtea ramane o institutie fundamentala a statului, ale carei decizii trebuie respectate, chiar daca nu plac.

"Reactia lui Traian Basescu imi aduce aminte de o afirmatie celebra: Statul sunt eu. Traian Basescu trebuie sa inteleaga ca nu este statul si institutiile nu functioneaza la ordin ", a subliniat Nicolai.

Basescu a declarat, marti, la postul public de radio, ca tergiversarea dosarelor fostilor ministri arata ca CCR "a ramas o pavaza de nadejde pentru infractorii parlamentari", seful statului acuzand totodata si Parchetele ca au intrat in acest joc.

Presedintele s-a referit la cazurile fostilor ministri ce sunt in prezent parlamentari, criticand decizia CCR prin care acestia au nevoie de avizul Camerei din care fac parte pentru inceperea urmaririi penale, desi exista avizul sefului statului.

Basescu a explicat ca legea fundamentala vorbeste de un aviz al Parlamentului doar in cazul perchezitionarii si arestarii parlamentarilor, CCR inventand o "imunitate artificiala" pentru parlamentari.

"In rest, nu e nevoie de niciun aviz al Camerelor", a aratat el, vorbind de inceperea urmaririi penale. "Din pacate, CCR a ramas o pavaza de nadejde pentru infractorii politicieni, pentru infractorii parlamentari", a fost concluzia presedintelui.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Norica Nicolai, #Traian Basescu, #curtea constitutionala, #electoral , #PNL