Norica Nicolai: Colaborarea cu PD-L e imposibila, cea cu PSD e probabila

Marti, 15 Iulie 2008, ora 14:22
1669 citiri
Norica Nicolai: Colaborarea cu PD-L e imposibila, cea cu PSD e probabila

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai exclude alianta postelectorala cu PD-L, in conditiile in care acesta este un partid "dependent" de Traian Basescu si avand in vedere ca liberalii au experienta "esecului" Aliantei D. A.

"Vom alege partenerii de guvernare in raport de compatibilizarea proiectelor. Daca vom adjudeca patru sau cinci proiecte majore comune in care ne vom angaja sa ne respectam principiile, atunci acela va fi partidul cu care vom guverna.

Dat fiind faptul ca PD-L este un partid care iese din peisajul structurilor autentice, este un partid de autor si este dependent de Traian Basescu, nu cred ca este un partid cu care poti continua impreuna, avand si experienta unui esec al Aliantei Dreptate si Adevar", a spus Norica Nicolai, intr-un interviu acordat postului RFI, preluat marti de NewsIn.

Intrebata in context daca ar fi posibila o colaborare cu PSD, partid care a anuntat un program de guvernare ce abunda in promisiuni electorale si care a fost criticat chiar de seful PNL, Nicolai a sugerat ca varianta unei apropieri de social-democrati in vederea formarii viitorului Executiv nu este exclusa, pentru ca si liberalii sunt interesati de cresterea salariului minim si de dezvoltarea infrastructurii.

"Din punctul meu de vedere, si pentru noi este o provocare cresterea salariala si pentru noi este o provocare dezvoltarea infrastructurii", a comentat vicepresedintele liberal.

Nicolai a mai spus ca presedintele PNL a avut o prestatie buna ca premier, astfel incat Tariceanu ar putea sa isi mentina mandatul. Ea a precizat ca inca nu s-a discutat in forurile partidului daca liberalii vor iesi in campania electorala pentru alegerile parlamentare cu o noua nominalizare a acestuia ca premier.

Aprecierile Noricai Nicolai referitoare la programul de guvernare al PSD contravin, insa, pozitiei exprimate de seful PNL. Calin Popescu Tariceanu a criticat, luni, in termeni duri, programul de guvernare prezentat de social-democrati la Consiliul National de saptamana trecuta.

Premierul a sustinut ca toate aceste promisiuni electorale sunt rupte de realitate si dovedesc "diletantismul" PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#guvern, #PSD, #PNL, #PDL, #Norica Nicolai , #PNL