Norica Nicolai, despre interceptarile Rus-Dobre: Par un "script comandat in alta parte"

Luni, 13 August 2012, ora 09:59
2757 citiri
Norica Nicolai, despre interceptarile Rus-Dobre: Par un "script comandat in alta parte"
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a comentat interceptarile dintre fostii ministri Ioan Rus si Victor Paul Dobre, mentionand ca a observat un "limbaj de cartier", bazat pe un "script comandat" in alta parte si menit sa dea credibilitate unui anume "scenariu".

"Am observat ca este un limbaj de cartier, pentru a da o mai multa credibilitate povestii, dar cred ca a fost comandat scriptul in alta parte, s-a executat si a aparut public pentru ca acest scenariu trebuie sa demonstreze ceva", a declarat Nicolai, invitata la Realitatea Tv.

Liberala considera ca aceste interceptari au aparut in presa din cauza unor "indivizi" - de regula procurori - care se joaca folosind aceste discutii.

"In exces, din 2004 pana azi, a fost utilizat tipul asta de abordare in anumite cauze importante cu impact politic si mai ales cu impact de imagine pentru diverse persoane sau formule politice. Ce au reusit ele sa faca este sa decredibilizeze sau sa credibilizeze anumite actiuni, dar un lucru pentru mine este cert: au reusit sa decredibilizeze orice inseamna act de jusititie, pentru ca niste indivizi care se joaca, e un procuror de regula, care joaca cu un trust de presa, de regula acelasi, nenorocirea este ca un procuror trimite la trustul de presa, ele apar si incep dezbaterile publice si aici se cam termina.

Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om in plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie

M-am uitat la celebra erata, ea a aparut intr-un organ de presa cu sapte minute inainte sa apara pe site-ul Monitorului Oficial. Cred ca este un laborator ingenios de manipulare, cred ca este un mod de colaborare foarte bine pus la punct intre mai multe structuri si introduceti si ideea unui partid politic.

Daca vreti, in presa, parerea mea este ca acolo cei care recepteaza si publica sunt ofiteri acoperiti si mi se par permanent aceiasi", a mai spus Nicolai.

Interceptari in dosarul referendumului: Manoloiu nu a inclus intentionat peste 400.000 de romani pe liste

Rus si Dobre s-au plans, in niste discutii interceptate de procurori, de criticile primite din USL pentru ca au semnat pentru cei 18,3 milioane de alegatori. Rus i-a marturisit fostului ministru delegat al Administratiei ca nu semneaza niciun alegator in minus, pentru ca nu vrea "sa isi petreaca batranatile in puscarie".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Nicolae interceptari comandate, #Norica Nicolae Dobre Rus interceptari, #dosar referendum interceptari , #PNL