Reactia lui Novak Djokovici dupa succesul din finala de la US Open

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 14:01
7034 citiri
Reactia lui Novak Djokovici dupa succesul din finala de la US Open
Foto: usopen.org

Tenismanul sarb Novak Djokovic, care a castigat duminica turneul US Open, a declarat in conferinta de presa de dupa finala ca nu ar fi crezut ca poate realiza acest lucru daca i l-ar fi spus cineva in luna februarie.

''Daca mi-ati fi spus asta in februarie, nu as fi crezut'', a subliniat Djokovic, care a avut doi ani dificili.

''Viata mea s-a transformat in ultimii ani, am devenit tata de doua ori, am lipsit din circuit timp de sase luni, am fost operat... Daca mi-ati fi spus in februarie, cand m-am operat, ca voi castigat Wimbledon, US Open si Cincinnati, nu as fi crezut. In acelasi timp, exista o parte din mine care spera si credea ca pot reveni foarte repede la nivelul pe care il doream. Ca sa fiu sincer, ma asteptam sa revina rapid la un nivel inalt dupa operatie. Dar asta mi-a luat trei-patru luni. In aceasta perioada am invatat multe despre mine, am invatat sa fiu rabdator. E nevoie de timp pentru ca lucrurile sa se aseze, iar ultimele doua luni au fost formidabile'', a declarat Djokovic.

Sarbul a precizat ca a inteles multe lucruri dupa infrangerea sa din sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros, in fata italianului Marco Cecchinato: ''Am fost foarte, foarte dezamagit de jocul meu in acea zi. Incepusem sa joc bine la Roma, am facut meciuri bune la Roland Garros, dar asta m-a dezamagit. Aveam impresia ca ma apropiam de nivelul pe care il cautam, dar am jucat slab''.

''Aveam nevoie sa ma deconectez si am plecat cu sotia mea in Alpii francezi. Imi aduc aminte de un moment in care eram pe muntele Sainte-Victoire. Ne-am asezat, am admirat privelistea si in acel moment mi-am gasit o noua inspiratie, o noua motivatie. (...) De atunci, totul s-a schimbat din punct de vedere al rezultatelor, am jucat finala la Queen's, am castigat la Wimbledon, Cincinnati si US Open'', a relatat Djokovic.

Novak Djokovic a comentat si faptul ca l-a egalat la numarul de titluri de Mare Slem pe americanul Pete Sampras (14): ''Pete Sampras este una dintre cele mai mari legende ale tenisului. Era idolul meu in copilarie, un model. Prima oara cand am vazut tenis la televizor a fost prima sau a doua sa victorie la Wimbledon. Este ceea ce mi-a dat imboldul de a juca tenis. Inseamna mult pentru mine sa am tot atatea titluri de Mare Slem ca el. E incredibil''.

Djokovic a vorbit si despre rivalii sai Roger Federer si Rafael Nadal: ''Am sentimentul ca aceasta rivalitate, cu acesti jucatori, a facut din mine jucatorul care sunt. Ne-am impins unul altuia limitele de fiecare data cand am jucat. Pentru mine, sa joc cu Federer sau Nadal, a fost ultima provocare de fiecare data. M-am gandit mult in cariera, cand pierdeam cele mai multe meciuri contra lor, cum sa imi ridic nivelul, sa imi dezvolt jocul pentru a fi in masura sa le fac fata, sa ii inving cand conta mai mult (la turneele de Mare Slemm, n. red.) . Le datorez acest lucru''.

Tenismanul sarb Novak Djokovic, cap de serie numarul sase, a castigat turneul US Open, ultimul de Mare Slem al anului, duminica, dupa ce l-a invins pe argentinianul Juan Martin Del Potro, al treilea favorit, cu 6-3, 7-6 (7/4), 6-3, in finala desfasurata la arenele Flushing Meadows din New York.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Novak Djokovici US Open , #stiri Novak Djokovici
Comentarii
Poza rubencano
rubencano
rank 1
djoko e cel mai bun tenisman in ultimii 10 ani,numa ca a fost fortat