Octavian Badescu: USB este partid politic, nu ONG. Sa nu ametim oamenii cu mesaje antisistem

Promo
Joi, 26 Mai 2016, ora 12:52
3451 citiri
Octavian Badescu: USB este partid politic, nu ONG. Sa nu ametim oamenii cu mesaje antisistem
Foto: Octavian Badescu / Miscarea Liberala

Octavian Badescu, coordonator pe Bucuresti al partidului Miscarea Liberala, il critica printre altele pe candidatul USB la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, despre care spune ca, desi participa la alegeri ca reprezentant al unui partid politic, incearca sa-i "ameteasca" pe alegatori cu un discurs antisistem si ataca politicienii, desi el insusi a devenit unul dintre ei.

"Pentru ca si deznodamantul acestei campanii sa nu semene cu celelalte, in care cetatenii afla apoi ca au fost pacaliti si data acesta, sunt necesare explicati legate de doua teme esentiale ale campaniei", sustine Badescu, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Legat de implicarea societatii civile in campanie, facem un apel direct catre USB si catre Nicusor Dan: este nevoie de asumarea onesta a implicarii USB ca partid politic, pentru a nu ameti oamenii!

Exprimarea politica a unei zone din societatea civila nu trebuie in niciun caz travestita; nu trebuie nicidecum recurs la tactici electorale de camuflare a actiunii politice a USB pentru castiga procente prin sugerarea diferentierii fata de partidele vechi.

Nu este deloc in regula si nu trebuie ca un fost reprezentant al societatii civile din afara partidelor sa para ca are un discurs duplicitar in care, pe de o parte, participa in alegeri ca partid, iar pe de alta parte, ataca partidele sugerand un discurs antisistem.

Nicusor Dan, singurul mesaj antisistem real este mesajul de onestitate, de competenta si de viziune administrativa - minciuna prin omisiune este cea mai proasta optiune posibila pentru incercarea de diferentiere fata de vechea politica", sustine Octavian Badescu.

Ani de zile partidele vechi au castigat alegeri, dar asta nu le-a facut mai morale si mai conectate cu alegatorii, ci a sfarsit prin a le indeparta total de oameni.
Octavian Badescu

"Electoratul trebuie sa stie ca partidele nu trebuie desfiintate, pentru ca fara partide exista riscul sa ne luam 'la revedere' de la democratie. Partidele trebuie schimbate sau orientate spre schimbare din interior si din exterior, prin concurenta.

Ideea ca societatea civila este doar un grup radical, care nu vrea organizare politica si care se hraneste doar cu obsesia daramarii sistemului fara a pune nimic in schimb ar compromite chiar credibilitatea societatii civile pe care o prezinta fara solutii, in stare de revolutie permanenta", crede Badescu.

"Legat de discutia despre administratia din Bucuresti - dezbaterea electorala este monopolizata de catre anumite partide cu aceleasi clisee, care promit marea cu sarea si nimic concret.

Este nevoie ca organizatiile societatii civile din afara politicului sa-si pastreze rolul de watch-dog si sa atraga atentie participantilor la campanie asupra temelor administrative concrete si prioritare: coruptia administratiei si viziunea de dezvoltare a Bucurestiului.

Cred ca este potrivit ca acele organizatii ale societatii civile preocupate de zona administrativa sa se uneasca si sa comunice publicului din Bucuresti un Program al societatii civile pentru schimbarea administratiei din Bucuresti.

O astfel de colaborare a fortelor civice, inclusiv a partidelor si initiativelor de tip politic care au dorit sa participe la alegeri in Bucuresti, cum au fost si sunt M10, 200 pentru Bucuresti, Uniunea Crestin Democrata, Initiativa Romania, va stimula partidele care monopolizeaza spatiul campaniei electorale sa ridice nivelul dezbaterii si sa dea raspunsuri clare despre cum vor pune capat coruptiei din administratia Capitalei si despre viziunea administratiei pentru dezvoltarea Bucurestiului.

Miscarea Liberala - singurul proiect politic care actionand autentic a reusit sa propuna candidaturi la un sector care a ajuns prin prisma unei conjuncturi nefericite unul simbolistic pentru Bucuresti (sectorul 4) - considera necesara o astfel de colaborare.

Pana acum, dezbaterea electorala dintre partide este o insumare de clisee, care nu depasesc nivelul de 'a da bine la televizor', dar care puse in practica nici nu vor pune punct coruptiei din administratie, nici nu vor da o noua viziune de dezvoltare pentru oras", sustine coordonatorul partidului Miscarea Liberala pe Bucuresti.

"Masura castigului real al unui partid nu este doar castigul cantitativ de voturi, ci si atragerea votantilor cu pastrarea standardelor morale si a concretetii si realismului unui program politic.

Ani de zile partidele vechi au castigat alegeri, dar asta nu le-a facut mai morale si mai conectate cu alegatorii, ci a sfarsit prin a le indeparta total de oameni.

Politica trebuie regandita, iar acele organizatii ale societatii civile care au ales sa se implice politic activ, ca partide - asa cum este si Miscarea Liberala si orice alt partid nou creat nu trebuie sa se gandeasca ca scopul de a infringe partidele justifica orice actiune.

Fostele organizatii ale societatii civile transformate in partide nu trebuie sa se poarte ca un monopol al societatii civile, iar patrimoniul de incredere in niciun caz nu trebuie 'nationalizat' de o persoana.

Masura succesului noilor partide o va da masura in care vin cu o viziune de schimbare a administratiei bucurestene, a reducerii coruptiei, a reducerii cheltuielilor administrative inutile, a profesionalizarii angajatilor administratiei", concluzioneaza Octavian Badescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Octavian Badescu Miscarea Liberala, #Miscarea Liberala Bucuresti , #Miscarea Liberala
Comentarii