Octavian Bot, despre liderii PNL Bihor: "Tarani" si "idioti". "Ciumetilor, adio si n-am cuvinte!"

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 21:39
6211 citiri
Octavian Bot, despre liderii PNL Bihor: "Tarani" si "idioti". "Ciumetilor, adio si n-am cuvinte!"
Foto: Arhiva

Octavian Bot (foto), fost deputat PDL de Bihor, in prezent deputat PNL de Bucuresti, i-a catalogat intr-un text publicitar pe liderii PNL din Bihor, care nu i-au sprijinit candidatura pentru un nou mandat, ca fiind "tarani", "idioti" si "ciumeti".

Marcat cu insemnul specific publicitatii, textul se intituleaza "Perdantul si Popa prostu", fiind conceput sub forma unei scrisori deschise pe care Octavian Bot, politician trecut din 1990 pana in 2012 prin noua partide, se adreseaza liderilor si membrilor PNL Bihor, afirmand ca presedintele organizatiei PNL Bihor si al Consiliului Judetean Bihor, Cornel Popa, presedintele organizatiei municipale Oradea si primar al Oradei, Ilie Bolojan, deputatul Lucia Varga si senatorul Cristian Bodea nu sunt liberali autentici, ca nu au cultura generala si nici cultura politica, informeaza Mediafax

Bot sustine in textul citat ca s-a bucurat "de o atentie speciala din partea unor membri ai PNL Bihor, probabil pentru ca prezenta mea printre ei ii deranja".

"Facem parte din lumi diferite. In timp ce eu i-am citit pe Max Weber, Isaiah Berlin, Ernest Gellner, von Nises, Hayek, Zeletin si multi altii, ei, 'corifeii' liberalismului bihorean - Popa, Bolojan si Varga -, nu cred ca au citit nici macar 'Amintiri din copilarie' de Ion Creanga", afirma Bot.

Proaspatul parlamentar de Bucuresti mai sustine: "Eu sunt liberal prin cunostinte si convingeri, iar ei se numesc liberali doar pentru ca fac parte dintr-un partid cu acest nume.

Este o mare diferenta si din acest punct de vedere inteleg de ce ii deranjam. Ei se simt in largul lor in prezenta celor care ii inconjoara in conducerea filialei, marionete in mainile lui Popa si Bolojan".

Bot ii transmite presedintelui PNL Oradea, Ilie Bolojan, ca ii datoreaza cariera politica. "Ii amintesc ca, poate, daca nu ma intalneam cu el cand l-am inscris in partid, iar mai apoi l-am sustinut promovandu-l, vindea si acum banane in ABC-ul sau din Alesd", afirma el, adaugand ca Bolojan, proprietar al unui mic magazin alimentar din Alesd, i-a "dovedit ca este un om frustrat si complexat, rau si razbunator".

"Cred ca, daca le-ai face o poza de grup lui Popa, Bolojan si Varga, s-ar putea ilustra cu ea coperta romanului lui Dinu Sararu 'Niste tarani', iar poza lui Bodea ar putea fi pusa pe romanul lui Dostoievski 'Idiotul'", mai spune proaspatul parlamentar de Bucuresti, adaugand la final "Ciumetilor, adio si n-am cuvinte!".

"Un aruncator de rahat"

Contactat de agentia citata, presedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a spus ca ii este "jena" sa comenteze "pozitia unui frustrat".

"Mie imi este jena sa comentez pozitia unui frustrat care s-a plimbat in atatea partide si care este exact asa cum il caracteriza unul dintre colegi: un aruncator de rahat, care imprastie mereu cu mizerie in cei care, vezi Doamne, nu ii apreciaza taria de caracter, cultura si inteligenta.

Ce sa mai zic?... Cred doar ca acest caz va intra automat in analiza Comisiei de Etica a partidului. Chiar daca un asemenea personaj ar trebui sa fie ignorat, de data asta totusi a mers prea departe", a spus liderul PNL Bihor.

In aceasta toamna, insa, cand Bot si-a depus candidatura pentru a fi nominalizat ca reprezentant al PNL si apoi al USL in Colegiul 9 Oradea, el nu a intrunit niciun vot din partea membrilor conducerii PNL Oradea.

Ulterior, el si-a manifestat dorinta de a candida in Colegiul 2 Senat Alesd-Beius-Stei, dar din partea organizatiei PNL Bihor a primit doar un singur vot, pe al sau.

Ca urmare, Bot a negociat din nou cu presedintele PNL, Crin Antonescu, obtinand o nominalizare in Bucuresti, in Colegiul 8 din Sectorul 2.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Octavian Bot atac PNL Bihor, #Octavian Bot insulte lideri PNL , #stiri Octavian Bot
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Niciun hot/traseist/infractor nu se pierde