Adevaratul motiv al excluderii celor doi sportivi romani de la Jocurile Olimpice

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 16:25
8874 citiri
Adevaratul motiv al excluderii celor doi sportivi romani de la Jocurile Olimpice

Federatia Romana de Bob si Sanie a facut lumina in cazul excluderii celor doi sportivi romani, Alexandru Teodorescu si Nicolae Radu Sovaiala, din proba de sanie a Jocurilor Olimpice de iarna ce au loc in aceste zile la Soci (Rusia).

Secretarul general al FRBS, Florian Ticu, a dezvaluit ca Teodorescu si Sovaiala n-au fost lasati sa participe la proba de miercuri deoarece au facut aceeasi greseala de doua ori.

"In prima mansa a antrenamentului oficial care precede concursul, echipajul nostru s-a rasturnat. Proba de dublu este o proba dificila cu un grad mare de risc, in care rasturnarile sunt frecvente la cea mai mica greseala de pilotaj, in conditiile in care vitezele sunt foarte mari. Impactul rasturnarii a fost atat de mare incat sania sportivilor s-a rupt nemaiputand fi folosita. Din fericire, Alexandru Teodorescu si Radu Sovaiala nu au avut de suferit in urma acestui accident, dar juriul a decis ca cei doi sa nu mai continue concursul", a spus Ticu pentru Mediafax.

"Urmare a insistentei antrenorilor, juriul le-a acordat doua manse de antrenament cu sanie de rezerva, sanie care apartine lotului si nicidecum o sanie de imprumut de la alta natiune asa cum s-a speculat, sanie pe care cei doi sportivi s-au mai dat si o cunosteau. In prima mansa din cele doua acordate de juriu, echipajul nostru a facut aceeasi greseala de pilotaj in aceeasi zona in care s-a rasturnat in prima coborare, ceea ce a evidentiat riscul de accidentare si a determinat juriul sa hotarasca retragerea echipajului din motive de securitate", a continuat acesta.

Ticu exclude astfel varianta aparuta prin media, cum ca Teodorescu si Sovaiala n-ar mai fi avut o sanie de rezerva si de aceea n-au fost lasati sa participe.

"Federatia Internationala a introdus o regula care da dreptul juriului de a opri participarea la antrenamente sau competitie din motive de securitate, daca constata ca este pusa in pericol integritatea sau viata sportivului. In concluzie nu s-a pus nicidecum problema ca cei doi sportivi nu pot continua concursul pentru ca nu ar avea alta sanie asa cum s-a speculat. Este vorba pur si simplu de un accident, o intamplare nefericita care se poate se poate intampla si la sportivi foarte experimentati, un exemplu recent fiind, rasturnarea campioanei mondiale si a echipajului de dublu al Canadei, echipajul in concursul pe echipe din Cupa Mondiala de la Winterberg, acolo unde Sovaiala Radu/Teodorescu Alexandru s-au clasat pe un excelent loc VI", a conchis Florian Ticu.

Doi sportivi romani, exclusi de la Jocurile Olimpice de teama unei tragedii

Cei doi nu vor fi lasati sa participe nici in proba pe echipe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#sportivi romani exclusi Jocurile Olimpice, #Romania sanie excludere Olimpiada iarna , #stiri Olimpiada iarna 2014