Schioarea din Romania care reprezinta Ungaria da cartile pe fata

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 13:13
5495 citiri
Schioarea din Romania care reprezinta Ungaria da cartile pe fata
Foto: Origo

Putini auzisera cu adevarat in Romania de Edit Miklos inaintea Olimpiadei de la Soci, dar locul 7 in finala de coborare-schi alpin, a propulsat-o in atentia lumii. Acum, sportiva a decis sa dea cartile pe fata si sa vorbeasca despre viata si cariera ei.

"Am inceput schiul la 5 ani la Miercurea Ciuc, dar am ajuns la un club abia la 15. In copilarie stiam sa schiez cum stiu copiii din Ungaria, fiindca degeaba avem multa zapada daca nu avem partii amenajate. In Romania poti sa capeti notiunile de baza, dar nu sunt conditii pentru antrenamente performante. Din 2000 eu nu am mai schiat in Romania. Am facut-o doar in Austria", spune Edit Miklos, intr-un interviu acordat pentru Origo.

Din perspectiva ei, motivul pentru care a ales sa concureze pentru Ungaria este simplu.

"In 2010 m-am mutat la Budapesta si am zis ca daca tot stau aici, atunci merita sa reprezint aceasta tara. Iar Austria e mai aproape de Ungaria".

Federatia Romana i-a retinut cartea verde si practic i-a sters toate punctele adunate in competitiile FIS.

"Am inceput sa concurez pentru Ungaria la 23 de ani, insa, deoarece mi-au luat toate punctele, a trebuit sa revin la nivelul sportivelor de 15-16 ani. Porneam fiecare cursa de pe ultimul loc. A fost foarte greu, dar nimeni nu poate sa imi ia valoarea. In doi ani ani am remontat handicapul, dar nu am reusit sa repet rezultatele bune din perioada anterioara", explica ea.

Exclusiv Seful COSR, solutie radicala in cazul romancei care reprezinta Ungaria: Banii inapoi!

Este la curent si cu criticile si laudele venite in ultimele zile dinspre Romania.

"Cine intelege fenomenul stie ce se intampla in schiul romanesc si de aceea este de partea mea. Am avut conflicte cu federatia romana, dar nu vreau sa vorbesc despre asta. Au avut posibilitatea sa ma pastreze, dar nu au facut-o. Pe de alta parte, succesul meu este si al lor, chiar daca nu se contabilizeaza in dreptul lor. Cine e suficient de destept intelege asta."

Miklos a fost ofertata si de federatia austriaca, insa a refuzat.

Adevarul despre sportiva din Romania care reprezinta Ungaria la Jocurile Olimpice - Interviu

"Este un lucru normal, daca traiesc aici si maghiara este limba mea materna, atunci sa reprezint Ungaria. Nu regret decizia luata. Aici dispun de 25 de perechi de schiuri si stiu ca imi este respectata munca si personalitatea. Simt ca lumea ma iubeste. Dispun ocazional de un masor, un preparator fizic, un tehnician care ceruieste schiurile si un manager care imi reprezinta interesele.

Am reusit sa o depasesc pe Lindsey Vonn, care are un staff de 11 persoane si dispune de un buget de 500.000 de dolari. Daca voi primi in continuare sprijinul necesar, in special stagii de pregatire externe, atunci pot sa sper chiar la o medalie de aur. Cariera mea a inceput abia acum si am incredere ca peste patru ani voi fi in varful podiumului", a incheiat Edit Miklos, nominalizata deja pentru sportivul anului 2014 in Ungaria.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Edit Miklos Romania Ungaria, #schioare Romania Ungaria, #Edit Miklos declaratie , #stiri Olimpiada iarna 2014