Lacrimile fetelor de aur

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 12 August 2016, ora 13:13
4770 citiri
Lacrimile fetelor de aur

Cel mai emotionant si, in acelasi timp, frumos moment al noptii de joi spre vineri, cea in care Romania a obtinut prima medalie de la Rio, a fost in timpul ceremoniei de premiere, cand fete noastre, proaspete campioane olimpice, nu si-au putut stapani lacrimile.

Ana Popescu, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu au oferit una dintre cele mai emotionante imagini poate din istoria sportului romanesc. Daca nu le-ati putut urmari, imaginati-va ca fetele astea patru se afla pe prima treapta a podiumului, au medaliile de aur de gat, in spate se inalta drapelul Romaniei, iar pe fundal se aude Desteapta-te romane. Iar ele, toate cu lacrimi in ochi, canta imnul.

In general, mie nu-mi plac gesturile patriotice facute de sportivi pentru ca mi se par fortate, artificiale si ieftine. Dar de aceasta data n-am avut cum sa nu fiu impresionat si cum sa nu simt ca mi se face pielea de gaina.

Cele patru fete au fost atat de sincere in bucuria lor ca, oricat de neincrezator ar putea fi cineva ca mine cand vine vorba de asemenea gesturi, nu poate gasi nimic artificial sau fortat sau ieftin in exprimarea lor.

Pur si simplu, Ana, Simona, Simona si Loredana si-au dorit atat de mult acest titlu olimpic, pentru ele, dar si pentru tara, ca in momentul premierii asta au simtit sa faca.

Nu a fost nimic calculat, pregatit sau jucat. A fost doar o exprimare sincera a sentimentelor lor din acele clipe.

Si, atentie, nu vorbim aici de sportive neexperimentate, coplesite de un moment. Ana Popescu, mai cunoscuta poate cu numele de dinaintea casatoriei, Branza, era vicecampioana olimpica, dubla campioana mondiala si multipla campioana europeana. Si cu toate acestea ea a fost cea mai emotionata pe podium!

Poate ca n-ar fi tocmai rau ca momentul premierii de la Rio sa fie utilizat de-acum inainte de COSR si Ministerul Sportului pentru a le arata celorlalti sportivi ce inseamna cu adevarat patriotismul.

Ce inseamna sa nu fii artificial, ostentativ, obraznic, bucuros numai la victorii si asa mai departe.

Din punctul meu de vedere, cele patru fete din echipa de spada merita, asa cum cerea Hagi in '98, statui. Nu pentru ca au castigat un titlu extrem de important la cea mai mare intrecere sportiva din lume, ci pentru ca ne-au oferit o lectie curata intr-o perioada in care Romania este mai divizata ca niciodata.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Romania medalie aur Olimpiada, #Romania aur Olimpiada spada, #sportivi romani lacrimi olimpiada , #Jocurile Olimpice 2016