Medaliatul roman suspect ca s-a dopat la Jocurile Olimpice, suspendat temporar

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 21:34
3805 citiri
Medaliatul roman suspect ca s-a dopat la Jocurile Olimpice, suspendat temporar
Foto: COSR

Nicu Vlad, presedinte al Federatiei Romane de Haltere si interimar in fruntea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a anuntat ca halterofilul Gabriel Sincraian, medaliat cu bronz la Rio si suspect ca s-ar fi dopat, a fost suspendat temporar de federatia internationala.

Suspendarea a intrat in vigoare pe 30 septembrie, a subliniat oficialul roman.

"In urma cu cateva zile am primit, in sfarsit, o adresa oficiala din partea forului international de haltere, in care ni se precizeaza ca Gabriel Sincraian este suspendat temporar, incepand cu data de 30 septembrie. Atat, nimic altceva.

Asteapta si ei, ca si noi, detalii si lamuriri suplimentare de la CIO. Aceasta adresa nu vine in urma interpelarii pe care noi am facut-o privind situatia lui, nu a ajuns inca adresa noastra la ei. In acest moment, atat se stie.

Era o informatie confidentiala, eram obligati sa o respectam, dar daca s-a aflat nu avem de ce sa ne ascundem. Asteptarea se prelungeste in cazul lui, dar ce mai pot adauga este ca nu se pune problema la suspendare temporara de luarea medaliei", a precizat Nicu Vlad, pentru News.ro.

In urma cu o luna, acesta spunea ca nu exista nicio informare referitoare la un test pozitiv al sportivului roman. Pentru bronzul olimpic, Sincraian a fost premiat cu 42.000 de euro.

Halterofilul ar fi fost prins dopat cu epitestosteron in urma unui control de specialitate la care a fost supus dupa concurs, la jumatatea lunii august, iar informatia a ajuns in presa pe 29 august.

Gabriel Sancraian a fost surpriza placuta a delegatiei Romaniei de la Rio, el obtinand medalia olimpica de bronz intr-o proba in care nici oficialii nostri nu se asteptau, la categoria 85 de kilograme.

Sportivul in varsta de 27 de ani nu este insa un strain de scandalurile legate de dopaj.

In anul 2013, el a fost suspendat doi ani dupa ce a fost prins dopat cu stanozolol la un control efectuat in afara competitiilor oficiale.

A revenit in activitate dupa aceasta pauza fortata si rezultatele au fost tot mai bune, acestea culminand cu bronzul de la Olimpiada.

La Jocurile Olimpice de la Rio, Romania a obtinut doar cinci medalii: aur prin echipa feminina de spada, argint la tenis dublu masculin, si bronz prin Sancraian, la haltere, echipajul feminin de canotaj 8+1 si Albert Saritov, la lupte.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Gabriel Sincraian suspendat temporar, #medaliat bronz haltere suspendat temporar , #Jocurile Olimpice 2016