Scandalul din sportul romanesc continua. Antrenorii, contrazisi de oficiali: Au primit tot ce au cerut

Joi, 11 August 2016, ora 12:57
5578 citiri
Scandalul din sportul romanesc continua. Antrenorii, contrazisi de oficiali: Au primit tot ce au cerut
Foto: Facebook/ Rio 2016

Scandalul izbucnit in sportul romanesc dupa esecul din primele zile ale Jocurilor Olimpice este departe de final.

Oficiali din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, dar si din cadrul Federatiei de Natatie, au tinut sa le raspunda celor doi antrenori care au lansat acuzatii destul de serioase.

Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, a tinut sa demonteze doua dintre acuzatiile antrenorilor.

Tehnicienii au sustinut ca se aloca prea multi bani tinerilor sportivi, sub forma de burse olimpice, chiar daca putini dintre ei confirma apoi la seniori, in timp ce sportivii calificati la Olimpiada au parte de fonduri insuficiente.

"Nu e adevarat ceea ce spun antrenorii de la natatie in privinta eficientei burselor olimpice pentru tineret. Procentul celor care ajung in lotul mare nu e nicidecum 6%. Mai mult de 60% dintre cei care sunt la Rio au fost bursieri olimpici", a spus Dobrescu pentru tolo.ro.

In ceea ce priveste bursa olimpica primita de inotatorul Robert Glinta cu numai 6 luni inaintea Olimpiadei, cand termenul normal era de doi ani, Dobrescu le da dreptate, insa numai partial.

Citeste aici acuzatiile celor doi antrenori romani

"E adevarat ca Glinta a primit din februarie 2016 bursa de 1.500 de lei lunar pentru ca lotul s-a constituit tarziu. Dar e la fel de adevarat ca Robert Glinta a primit, pana atunci, 1.000 de lei pe luna ca bursier la tinerii olimpici", a mai spus acesta.

Presedintele Federatiei de Natatie, Camelia Potec, spune ca sportivii si antrenorii lor au avut toate conditiile pentru a putea face performanta.

"Imi pare rau ca apar astfel de declaratii in timpul desfasurarii competitiei. Niciunuia dintre cei prezenti la Rio nu le-a lipsit absolut nimic atat pe perioada pregatirii calificarii, cat si dupa. Au primit tot ce au cerut: cantonamente in strainatate, deplasari cu avionul chiar si in tara pentru toti, masor, doctor, psiholog, masa, cazare, echipament.

In legatura cu acuzatia ca nu au primit indemnizatia olimpica decat abia din februarie, le amintesc ca de la inceputul lui 2015 a fost infiintat un Centru olimpic de tineret la Baia Mare si toti cei care s-au pregatit acolo, inclusiv Robert Glinta, au primit tot ceea ce inseamna pregatire olimpica, cazare, masa si indemnizatie, cei drept un pic mai mica", a declarat aceasta.

Antrenorii Adrian Gherghel si Ovidiu Galeru au lansat o serie de acuzatii grave, sustinand ca COSR imparte discretionar fondurile si ca sportivii calificati la Olimpiada nu au fost sprijiniti asa cum ar fi trebuit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scandal sport Romania, #Romania rezultate Jocurile Olimpice , #Jocurile Olimpice 2016