Schimbari majore in gimnastica romaneasca dupa esecul de la Jocurile Olimpice

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 08:58
6162 citiri
Schimbari majore in gimnastica romaneasca dupa esecul de la Jocurile Olimpice
Foto: Facebook/ Catalina Ponor

Esecul usturator de la Jocurile Olimpice i-a obligat pe sefii gimnasticii din Romania sa ia masuri dure pentru a revitaliza lotul feminin.

Cea mai importanta dintre aceste masuri este retrimiterea loturilor de junioare si senioare in cantonamentul centralizat de la Deva.

De asemenea, noul antrenor coordonator al loturilor este Nicolae Forminte, tehnicianul care a mai indeplinit aceasta functie in perioada 2005 - 2010, dupa prima retragere a cuplului Bellu - Bitang.

"Am avut o ultima perioada extrem de crunta prin ceea ce s-a abatut asupra gimnasticii noastre, sub foarte multe aspecte. Sigur, anumite greseli - si, poate, nu putine - s-au facut si ne apartin, cu repercusiuni directe asupra rezultatelor generale, erori pe care dorim sa le evitam in continuare, motiv pentru care au fost luate o serie de hotarari in ceea ce priveste reorganizarea loturilor, reasezarea pregatirii si responsabilitatilor, pentru eficientizarea la maximum a valorii si calitatilor gimnastelor de perspectiva aflate la nivelul actualelor loturi, eligibile pentru Tokyo 2020, fara a le uita, desigur, pe sportivele aflate in varful ierarhiei", a declarat Adrian Stoica, presedintele FR Gimnastica.

Noua componenta a loturilor de junioare si senioare este urmatoarea: Olivia Cimpean, Alesia Botnaru, Carmen Ghiciuc, Ioana Crisan, Carmen Glavan, Denisa Florea, Alexandra Mihai, Andra Anghelescu, Beatrice Butunoi, Denisa Golgota, Laura Iacob, Nica Ivanus, Ariadna Stanciu, Laura Jurca, Dora Vulcan, Maria Holbura, Denisa Stanciu, Camelia Anghel, Alexia Borascu, Ioana Stanciulescu, Antonia Duta.

Veteranele Larisa Iordache si Catalina Ponor, dar si Anamaria Ocolisan, au primit permisiunea de a se antrena in continuare in Bucuresti.

In acelasi timp, trei sportive, dintre care una foarte cunoscuta, au fost excluse momentan din lot si trimise la cluburi. Este vorba despre Diana Bulimar, Daniela Ciurusniuc si Silvia Zarzu.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#gimnastica Romania reorganizare, #lot gimnastica mutat Deva, #gimnastica Romania Olimpiada , #Jocurile Olimpice 2016