Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bellu: "Romania se va prezenta onorabil la Olimpiada"

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 19:37
1277 citiri
Bellu: "Romania se va prezenta onorabil la Olimpiada"

Antrenorul lotului olimpic de gimnastica feminina, Octavian Bellu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu vrea sa dea un pronostic in ceea ce priveste numarul de medalii pe care Romania l-ar putea obtine la Jocurile Olimpice, o competitie care poate da "peste cap" previziunile.

"Noi speram ca fetele sa fie cat mai aproape de suta la suta din capacitate, altfel ne-am duce doar sa incerce, sau sa riste sa faca un exercitiu pe care nu l-au absorbit asa cum trebuie. Nu vreau sa discut nici de procente nici de cate medalii vom obtine. Olimpiada este atat de surprinzatoare incat da peste cap orice fel de previziuni.

Este bine sa lasam lucruile sa se desfasoare. Vom sta fata in fata in sala de antrenament la Londra, stim totul despre ei si ei ne vad la acest concurs. Nu mai poti surprinde ca altadata. Eu sper ca ele sa atinga pana la Olimpiada un nivel cat mai aproape de suta la suta din potential. Trebuie sa isi exprime acest potential in competitie, pentru ca altfel vezi ca ai probleme. Eu le simt dornice sa termine odata cu antrenamentele si sa concureze.

Toate spun ca mai greu e antrenamentul decat competitia. Asii nu ii mai poti tine in maneca pentru ca pe internet poti vedea absolut tot ce face fiecare. Nu poti sa te duci la o competitie ca Jocurile Olimpice, sa introduci un element acolo pe care nu l-ai repetat cativa ani. Nu mergem cu sacul la pomul laudat, nu incercam acum sa surprindem pentru ca nu mai avem cum", a declarat Bellu.

Tehnicianul considera ca organizarea patrulaterului de la Sala Polivalenta de sambata este binevenita, declarand ca nu se teme de eventuale accidentari: "Nu putem sta cu drobul de sare tot timpul, oricat de satisfacator ar fi antrenamentul trebuie sa le punem in situatia de a prezenta exercitiile in conditii de concurs. De aceea ne-am straduit sa organizam acest concurs pe podium, pe aparatele de la Londra. Astfel incat sa nu fie perturbate fetele noastre. Sper ca fetele cu experienta sa fie utile echipei si cele mici sa dovedeasca faptul ca merita sa fie in echipa Romaniei. Este o echipa insolita dupa parerea mea, o asemenea paleta de varste nu prea am intalnit in echipa Romaniei. Sunt aproape 10 ani diferenta intre cea mai tanara si cea mai batrana compenenta a echipei. Nu imi aduc aminte sa fi avut o astfel de echipa. Luptam cu soldatii pe care ii avem la dispozitie si cred ca o vor face onorabil".

Bellu este increzator in echipa si spera sa nu aiba nevoie de o rezerva in echipa pentru Londra: "In privinta rezervei avem mai multe variante, eu sper ca nucleul sa ramana acelasi, pentru ca rezerva ramane rezerva. Speram sa nu fie nevoie de ea. Daca va trebui sa ne gandim trebuie sa luam in calcul cate aparate poate sa acopere. Trebuie sa acopere paralelele pentru ca la celelalte aparate suntem acoperiti destul de bine. Sa dea Dumnezeu sa ne preocupe doar aceasta problema a rezervei".

Antrenorul lotului olimpic de gimanstica a mai declarat ca membrii delegatiilor straine care vor concura la Bucuresti au fost incantati de conditiile din Sala Polivalenta. "Delegatiile straine au fost impresionate de ceea ce au vazut in sala. E ultima competitie dinaintea participarii la Jocurile Olimpice. Din pacate dupa Campionatele Europene au fost foarte putine concursuri, de aceea am considerat ca e bine sa organizam o astfel de competitie pe podium, pe aparatura asemanatoare celei de la Londra, pentru a vedea ce se mai poate pune la punct pana la plecarea la Londra, stabilita pentru 21 iulie. Fetele sunt cele pe care le cunoasteti, incercam sa nu facem mari schimbari fata de echipa de la Campionatele Europene. La Londra vom avea o saptamana foarte grea de pregatire. Trebuie sa intram in competitie cu fetele sanatoase, odihnite, dornice de a concura, lucru pe care l-am reusit de mai multe ori. Sa speram ca vor fi capabile sa-si prezinte programele pe care le-au pregatit pentru Jocurile Olimpice. Trebuie sa le cenzuram entuziasmul pentru ca Jocurile Olimpice sunt o cu totul alta competitie, cu alta incarcatura", a mai spus Bellu.

Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, spune ca Romania are posibilitatea organizarii unui Campionat European in viitorul apropiat: "Am pregatit un patrulater feminin pentru care s-au facut eforturi extraordinare. Vazand sala cum arata am spus ca ne putem apropia si de organizarea unor alte competitii. Deja infloreste ideea depunerii de candidatura pentru organizarea unui Campionat European in urmatorii ani".

In Concursul International de Gimnastica Feminina, care va avea loc sambata, de la ora 16.30, la Sala Polivalenta din Bucuresti, vor participa 27 de sportive, in afara celor patru echipe din concurs, Romania, Italia, Franta si Germania, vor fi si participari individiuale din Elvetia, Suedia si Belgia. Toate sportivele care vor intra in concurs sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Londra.

Echipa Romaniei este formata din Diana Chelaru, Diana Bulimar, Sandra Izbasa, Catalina Ponor, Amelia Racea si Larisa Iordache.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Octavian Bellu Olimpiada, #Romania medalii Olimpiada , #medalii Romania