Presa internationala se inclina in fata campioanei olimpice Sandra Izbasa

Luni, 06 August 2012, ora 10:55
8545 citiri
Presa internationala se inclina in fata campioanei olimpice Sandra Izbasa

Sandra Izbasa a cucerit, duminica, medalia de aur in proba de sarituri la Jocurile Olimpice de la Londra.

Performanta gimnastei din Romania este tratata pe larg de presa internationala. Numeroase publicatii au laudat victoria romancei, postand articole pe prima pagina la rubricile dedicate Olimpiadei.

Iata si cateva din titluri si comentarii:

Cotidianul francez L'Equipe a titrat "Aur pentru Izbasa" si, impresionati de evolutia romancei, scriu: "Ce recompensa! La 22 de ani, romanca Sandra Izbasa a castigat aurul la sarituri, la patru ani dupa ce a fost sacra la sol, unde va evolua in finala, marti. Si mai mult de atat, frumoasa blonda nu era favorita la acest aparat care era destinat campioanei mondiale americanca Mc Kayla Maroney (16 ani), care domina acesta proba.

La prima sa saritura de o amplitudine incredibila Maroney a stralucit. Dar la urmatoarea, lipsita de inatime, a ratat cazand pe fund. Media celor doua note au mentinut-o in frunte in fata impecabilei rusoaice Maria Paseka (17 ani). Dar ramasese Izbasa, dubla campioana europeana la sarituri in 2011 si 2012 revenita in competitii dupa o accidentare grava la genunchi. Si a meritat din plin reintoarcerea, pentru ca s-a cantat pentru ea imnul la Londra".

Univision Deportes noteaza ca "romanca Sandra Izbasa a castigat medalia de aur in finala de sarituri, prima victorie a gimnasticii romanesti in aceasta competitie".

Eurosport posteaza titlul "Gimnasta romanca Izbasa castiga aurul la sarituri" si constata printre altele: "Se astepta ca Maroney sa se intoarca acasa cu aur, dupa ce a urcat in fruntea clasamentului cu o saritura aproape perfecta, dar a fost depunctata la a doua saritura pentru ca a gresit, adolescenta americanca ramanand in soc. Trecand peste greseala, nota a mentinut-o pe primul loc, datorita saltului mortal executat, pana ce Izbasa, ultima concurenta, a depasit-o cu doua sarituri relativ curate si spectaculoase.

BBC Sports scrie: "Campioana mondiala Mc Kayla Maroney a executat superb dificila saritura Amanar la prima incercare, dar sperantele ei pentru aur s-au naruit dupa a doua saritura. Izbasa, campioana olimpica la Beijing in 2008, a castigat medalia de aur meritat, reusind sa treaca peste presiunea intensa care plana, spre deosebire de Maroney.

Sport Illustrated cu titlul "Maroney greseste, Izbasa castiga aurul la sarituri" arata ca "greseala rara a campioanei mondiale a deschis usa pentru Sandra Izbasa, care a profitat in aceasta duminica si a castigat titlul la sarituri".

Marca titreaza "Izbasa cucereste aurul la sarituri" si apreciaza ca "Izbasa a obtinut o medie de 15. 191 dupa ce a fost notata cu 15.383 la prima saritura si cu 15.000 la a doua. Romanca a realizat executii bune in cele doua incercari luand o optiune serioasa in cucerirea aurului".

Olimpiada Londra 2012: Sandra Izbasa, medalie de aur la sarituri!

Sandra Izbasa a cucerit, duminica, medalia de aur la gimnastica, proba de sarituri, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sandra Izbasa aur Olimpiada, #Izbasa Olimpiada presa internationala, #Romania medalii Jocurile Olimpice , #medalii Romania
Comentarii
Poza fgrooster
fgrooster
rank 5
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Auzi titlu : "Presa internationala se inclina"... in fata uneia care