Cea mai buna echipa din Romania, pe marginea prapastiei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 01 Septembrie 2011, ora 08:23
3499 citiri
Cea mai buna echipa din Romania, pe marginea prapastiei
Foto: csoltchim.ro

Cea mai buna echipa de club a Romaniei, campioana nationala la handbal feminin Oltchim Ramnicu valcea, se afla pe marginea prapastiei din cauza situatiei principalului sponsor, combinatul cu acelasi nume.

Inaintea startului noului sezon, sefii campioanei au trasat obiective indraznete. Daca pe plan intern este vorba de castigarea titlului, tinta perfect realizabila daca ne uitam la valoarea lotului valcean, pe plan international Oltchimul vrea sa castige Liga Campionilor.

Asta inseamna investitii destul de mari, jucatoare aduse pe bani grei si, destul de important, salarii ce ajung la nivelul celor platite in fotbal.

Numai ca, chiar inainte de debutul noului campionat, principalul sustinator al echipei, Constantin Roibu, a fost debarcat din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al combinatului chimic, el pastrandu-si, pentru moment, doar functia de director general.

Cum respectivul combinat pompeaza bani multi in echipa de handbal, asigurand mai bine de doua treimi din bugetul anual, sunt sanse destul de mari ca sponsorizarea sa fie redusa substantial din cauza situatiei economice precare.

Oltchimul functioneaza acum la capacitate redusa, jumatate din angajati sunt trimisi in somaj tehnic iar perspectivele nu sunt deloc pozitive.

In aceste conditii, diminuarea sponsorizarii echipei de handbal ar putea provoca prabusirea acesteia. CS Oltchim are si alti sponsori, insa acestia au venit dupa ce echipa a inceput sa aiba performante in Europa si ar putea pleca atunci cand clubul nu va mai fi competitiv in intrecerile continentale.

Situatia nu este mai buna nici in ceea ce priveste celelalte echipe de handbal de la noi, majoritatea existand doar cu sprijinul autoritatilor locale.

Oltchimul are un palmares de exceptie, cu 17 titluri de campioana, 14 Cupe, o Supercupa si 4 trofee continentale, fiind cea mai de succes echipa din Romania.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Oltchim margine prapastie, #sponsori Oltchim Ramnicu valcea, #cea mai buna echipa Romania , #stiri Oltchim Ramnicu Valcea