Incep concedierile la Oltchim - 600 de oameni, dati afara pana vineri

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 17:18
1481 citiri
Incep concedierile la Oltchim - 600 de oameni, dati afara pana vineri
Foto: Arhiva

Un numar de 605 angajati de la Oltchim urmeaza sa plece la sfarsitul saptamanii in somaj, acestia beneficiind de indemnizatia de somaj si venit de completare.

Conform deciziilor de disponibilizare emise de S.C. Oltchim S.A., pana vineri salariatii cuprinsi in programul de restructurare vor trebui sa-si incheie raportul de munca cu societatea comerciala si sa-si faca lichidarea, se arata intr-un comunicat remis de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Valcea.

Dupa aceasta data, in termen de zece zile calendaristice, AJOFM Valcea va verifica, inregistra si prelucra dosarele de somaj si venit de completare ale persoanelor care-si au domiciliul sau resedinta pe raza judetului Valcea.

Pentru a nu perturba activitatea, AJOFM Valcea a intocmit un grafic de prezentare cu cate 50 de persoane pe zi. Astfel, salariatii disponibilizati vor trebui sa se prezinte la punctele de lucru ale AJOFM Valcea de care apartin, in functie de domiciliu, conform programarii pe care institutia a inaintat-o la Oltchim.

Conform legislatiei in vigoare, persoanele disponibilizate vor beneficia din bugetul asigurarilor sociale de somaj de indemnizatie de somaj si venit de completare. Indemnizatia de somaj se acorda pe o perioada de 6, 9 sau 12 luni, iar venitul de completare pe o perioada de 12, 20, 22 sau 24 de luni, in functie de stagiul de cotizare la bugetul asigurarilor de somaj, respectiv de vechimea in munca.

Pe perioada acordarii indemnizatiei de somaj, disponibilizatii vor beneficia lunar de o suma egala cu media veniturilor pe ultimele 3 luni inainte de concediere, dar nu mai mult de 1.548 lei, salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care se face disponibilizarea.

Aceasta suma stabilita initial va cuprinde indemnizatia de somaj plus venitul de completare. Dupa expirarea perioadei de acordare a indemnizatie de somaj, persoanele vor mai primi doar venitul de completare pe perioada prevazuta legal.

In luna iulie, dupa rectificarea bugetului, AJOFM Valcea va deconta din fondul de garantare si diferenta de 9% aferenta creantelor salariale din luna aprilie.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#concedieri Oltchim, #disponibilizari Oltchim, #angajati dati afara Oltchim, #angajati concediati Oltchim , #angajati