Protestul de la Arpechim s-a incheiat. Licitatia bunurilor a fost amanata

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 14:07
2053 citiri
Protestul de la Arpechim s-a incheiat. Licitatia bunurilor a fost amanata
Foto: realitateavalceana.ro

Protestul de vineri al celor aproximativ 300 de muncitori de la Divizia Petrochimica Bradu - Arpechim s-a incheiat, dupa patru ore, iar licitatia pentru cele aproape o mie de bunuri mobile s-a amanat, in conditiile in care nu a existat niciun client interesat.

Muncitorii s-au linistit abia dupa ce liderii sindicali au citit procesul verbal prin care s-a constatat faptul ca nu au fost indeplinite conditiile de punere in aplicare a licitatiei. Nu a existat nici un client pentru cele 984 de bunuri mobile care sunt scoase la vanzare in contul unei datorii de peste 7 milioane de euro pe care Oltchim o are catre o firma inregistrata in Liechtenstein.

Noi proteste si scandal la Oltchim - Executorul judecatoresc, agresat si alungat

Procedura de indeplinire a licitatiei a fost amanata pentru o data ulterioara.

Executorul judecatoresc care se ocupa de licitatia celor aproape o mie de bunuri mobile de la Divizia Petrochimica Bradu - Arpechim a fost alungat de muncitorii care protesteaza in fata pavilionului central, fiind nevoie de interventia jandarmilor.

Executorul judecatoresc nu a fost lasat sa intre pe poarta combinatului, zeci de muncitori asezandu-se in fata acestuia. El a fost impins cateva zeci de metri pana in strada. Pentru ca protestul a degenerat, au intervenit jandarmii, care au restabilit ordinea.

Aproximativ 300 de muncitori de la Divizia Petrochimica Bradu - Arpechim au protestat, vineri dimineata, in fata pavilionului central al unitatii din Pitesti, sperand ca licitatia prin care urmeaza sa fie vandute aproape o mie de bunuri mobile ale combinatului va fi blocata.

La protestul celor de la Pitesti li s-au alaturat si cateva zeci de colegi de la Oltchim Ramnicu Valcea, care au venit cu un autocar la Pitesti.

Divizia Petrochimica Bradu - Arpechim apartine societatii Oltchim de peste trei ani, fiind preluata de la OMV Petrom.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#protest Oltchim incheiat, #protest Arpechim incheiat, #licitatie Oltchim amanare , #angajati