Borza: Oltchim va intra in insolventa dupa alegeri, acum e ca un bolnav tinut cu perfuzii

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 20:52
2953 citiri
Borza: Oltchim va intra in insolventa dupa alegeri, acum e ca un bolnav tinut cu perfuzii
Foto: Arhiva

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, a declarat, marti, ca Oltchim va intra in insolventa dupa alegeri, insa a avertizat ca aceasta masura nu va rezolva adevaratele probleme ale combinatului.

"Nici procedura insolventei nu mai poate sa faca minuni la Oltchim. Oltchim va intra in insolventa. Acum este tinuta pe aparate si intelegem care sunt motivele si ratiunile, mai degraba de ordin electoral. Este un bolnav aflat in moarte clinica tinut cu perfuzii, dar in decembrie, dupa alegeri, sau cel mai tarziu in ianuarie, combinatul va intra in insolventa", a declarat Remus Borza.

El a precizat ca Oltchim nu va fi niciodata profitabila daca nu se vor reporni instalatiile de procesare a etilenei, de productie a PVC-ului, pentru ca ponderea acestor materii in productia combinatului este de 80%, iar Oltchim este numarul doi in piata europeana de profil.

De asemenea, Borza a explicat ca, fara etilena de la Arpechim, "nu are sansa de reorganizare, restructurare sau eficientizare, de profitabilizare". Produsul respectiv este unul inflamabil si nu se poate transporta decat prin intermediul unei conducte de 60 km dintre Arpechim si Oltchim.

Totodata, el a mai spus ca OMV nu va ceda Arpechim decat contra unei sume de 200-300 milioane de euro, si nu se stie in ce masura instalatiile de la Arpechim si cele de procesare a etilenei de la Oltchim mai sunt in buna functionare si mai exista fizic, "pentru ca in ultimele luini de zile s-a taiat masiv la fier vechi".

Afirmatiile lui Borza vin in conteztul in care circa 300 de angajati ai combinatului au protestat in fata sediului din Ramnicu Valcea, cerand plata salariilor restante.

Premierul Victor Ponta le-a cerut sa inceteze manifestatiile, sustinand ca ele dauneaza sanselor de a gasi un investitor strategic pentru combinat.

Oltchim a fost inchisa la sfarsitul lunii august din cauza datoriilor si a trecut, ulterior, printr-un proces esuat de privatizare.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Borza intrare insolventa Oltchim, #Borza insolventa Oltchim, #Borza situatie Oltchim , #combinat