Oltchim Ramnicu Valcea, salarii galactice din bani publici

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 14:31
4493 citiri
Oltchim Ramnicu Valcea, salarii galactice din bani publici

Aflat in colaps financiar, combinatul Oltchim reuseste in continuare sa investeasca bani publici in echipa de handbal din Ramnicu Valcea. Cele mai recente transferuri indica un adevarat desfat pe bani publici pentru o companie care are mari probleme.

Mutarile spectaculoase pe care echipa de handbal le-a facut in aceasta vara ridica un nou semn de intrebare: Cum isi permite combinatul sustinut din bani de la Ministerul Economiei sa pompeze bani desi datoriile sunt uriase.

Numai in primul trimestru al acestui an, combinatul chimic a inregistrat pierderi nete in valoare de 82,8 milioane de lei. Per total, la data de 31 martie,datoriile Oltchim erau de 2,55 miliarde de lei, scrie editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

Cu toate acestea, combinatul redirectioneaza anual aproximativ 3 milioane de euro catre echipa de handbal feminin, care s-a transformat intr-un adevarat Real Madrid al continentului din punct de vedere financiar.

Pot fi intorsi acesti bani? Cu siguranta nu! Cel mai elocvent exemplu este o eventuala castigare a Ligii Campionilor, care le-ar aduce valcencelor doar 50 de mii de euro. Cu acesti bani se poate plati insa doar salariul unei jucatoare slabe din echipa.

Oltchim este considerata cea mai potenta echipa de handbal feminin de pe continent, iar ultimele mutari confirma acest lucru. Salariile oferite rivalizeaza chiar si cu cele din fotbal, unde, in majoritatea cazurilor, sunt platite din investitii private, si nu din bani publici.

Noul antrenor, danezul Vestergaard, este cel mai bine platit angajat din echipa de handbal, avand un salariu de 250 de mii de euro.

De asemenea, salariile jucatoarelor variaza intre 50 si 204 mii de euro. Cel mai mare salariu din echipa il are Katarina Bulatovici, cea mai recenta achizitie a valcencelor.

Salariile celor mai recente straniere aduse la Valcea:

Katarina Bulatovici (inter): 204.000

Alexandrina Barbosa (inter): 144.000

Allison Pineau (centru): 120.000

Amandine Leynaud (portar): 96.000

Silvia Navarro (portar): 72.000

C.M.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bani publici oltchim, #salarii Oltchim, #castiguri oltchim, #datorii Oltchim , #combinat