Salariatii de la Oltchim protesteaza din nou

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 10:30
2195 citiri
Salariatii de la Oltchim protesteaza din nou
Foto: NasulTv

Aproximativ 300 de salariati de la Oltchim au iesit din nou miercuri dimineata in curtea societatii pentru a-si cere drepturile salariale si solutii pentru repornirea combinatului.

Liderii de sindicat i-au avertizat pe oameni sa nu semneze niciun document de preaviz, sustinand ca "ar fi un abuz din partea conducerii".

"Nu pot fi trimisi oamenii in somaj pana ce nu apare ordonanta care sa reglementeze platile compensatorii. Si aceasta ordonanta, premierul a anuntat ca ar putea fi emisa saptamana viitoare si abia dupa ce ar aparea in Monitorul Oficial s-ar putea trece la acele concedieri colective", a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

El le-a spus oamenilor ca mitingul prevazut a se desfasura joi in Bucuresti nu a primit aviz din partea Primariei Capitalei, urmand sa se faca demersuri pentru ziua de 9 aprilie.

Este a doua saptamana de proteste la Oltchim, salariatii fiind nemultumiti de restantele salariale si de lipsa de perspectiva privind repornirea la capacitatea de 65% a combinatului.

SC Oltchim SA se afla de zece luni intr-o situatie economica dezastruoasa, combinatul fiind inchis la sfarsitul lunii august anul trecut si repornit la 5% capacitate in octombrie dupa o tentativa nereusita de privatizare. Oltchim se afla din luna ianuarie in procedura de insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#proteste Oltchim, #disponibilizari Oltchim , #combinat