Sindicatele cer privatizarea Oltchim in conditii avantajoase si plata salariilor

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 12:17
1830 citiri
Sindicatele cer privatizarea Oltchim in conditii avantajoase si plata salariilor
Foto: Arhiva

Sindicatele cer Guvernului sa faca privatizarea Oltchim in conditii avantajoase si sa le plateasca muncitorilor salariile restante.

"Sindicatul Liber Oltchim impreuna cu Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie si Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" s-a implicat si se implica direct in gasirea solutiilor de continuare a activitatii in cadrul S.C. OLTCHIM S.A., fiind in contact cu factorii de raspundere guvernamentali, solicitand in toate ocaziile reluarea neintarziata a functionarii instalatiilor cat si achitarea salariilor restante", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Oltchim, in agonie: Privatizarea, cea mai buna solutie?

Institutiile considera ca procesul de privatizare trebuie sa aibe loc in conditii avantajoase pentru economia nationala, dar si pentru salariati, fiind stiut faptul ca activitatea companiei are caracter strategic pentru mai multe sectoare din economia romaneasca.

"Consideram ca evenimentele produse in ultima perioada, care au condus la oprirea activitatii combinatului dar si actiunile realizate de unele grupuri de presiune din interiorul societatii, cu incalcarea grava a legislatiei in vigoare, sunt doar in favoarea unui potential investitor care este mai mult interesat de obtinerea cotei de piata si nu de continuarea activitatii companiei", mai scrie in comunicat.

De asemenea, sindicatele solicita Guvernului Romaniei sa promoveze de urgenta masurile convenite in cadrul intalnirilor cu reprezentantii Sindicatului Liber Oltchim, care vizeaza reluarea activitatii companiei si plata salariilor restante.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#sindicate privatizare Oltchim, #sindicate plata salarii Oltchim, #Guvern privatizare Oltchim , #combinat