Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Dau statul in judecata daca sunt eliminat de la negocieri

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 16:47
4184 citiri
Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Dau statul in judecata daca sunt eliminat de la negocieri
Foto: Digi24

Dan Diaconescu a declarat, luni, ca va da statul in judecata, daca va fi eliminat din negocierile pentru preluarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

Dimineata, presedintele PP-DD a avut o intalnire cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, iar, la iesire, a declarat ca a avut loc "o schimbare de situatie", precizand ca ministrul i-a cerut scuze din partea premierului Victor Ponta pentru acuzele legate de faptul ca nu ar avea banii promisi la licitatia de pe 21 septembrie, pe care a castigat-o.

"E varianta ca noi sa fim scosi din licitatie. In acest caz, statul vrea sa scoata din nou la licitatie, in ianuarie. L-am avertizat ca aceste grupuri din strainate nu vor veni, pentru ca ele fac parte, intr-un fel sau altul, din proiectul nostru", a explicat Diaconescu.

El a adaugat ca este pregatit sa plateasca salariile angajatilor, dar trebuie ca si guvernantii sa accepte si sa-i ofere o cale legala prin care poate face acest lucru. "Eu am spus ca sunt gata sa platesc salariile pana in luna decembrie. Intre timp, impreuna, eu si managerul pe care l-am gasit deja, sa gasim o solutie pentru deschiderea combinatului", a spus Diaconescu.

De asemenea, patronul OTV sustine ca nu este obligat legal sa semneze contractul de vanzare - cumparare si sa efectueze plata pe 1 octombrie, ci pana pe 14 februarie, data trecuta in caietul de sarcini.

"Termenul final pentru plata banilor din contract, a celor 45 de milioane euro, este 14 februarie 2013, dar noi vrem sa dam banii mai devreme. Termenul pentru semnarea contractului nu este de zece zile, nu scrie nicaieri. Teoretic, putem da banii pana in 14 februarie. Eu m-am angajat sa platesc la semnare, dar nu sunt obligat sa semnez in zece zile", a precizat presedintele PP-DD.

Pentru a semna contractul, Diaconescu doreste introducerea in contract a conditiilor in care se poate cumpara rafinaria Arpechim de la OMV Petrom si promisiunea ca Electrica si AVAS nu vor cere insolventa Oltchim, dupa semnarea contractului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Dan Diaconescu negociere Oltchim, #Dan Diaconescu plata Oltchim, #privatizare Oltchim , #Dan Diaconescu