Privatizarea Oltchim: Ultima zi in care Dan Diaconescu trebuie sa aduca banii

Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 22:59
2386 citiri
Privatizarea Oltchim: Ultima zi in care Dan Diaconescu trebuie sa aduca banii
Foto: Arhiva

Luni este termenul-limita pentru Dan Diaconescu, seful PP-DD, care trebuie sa arate ca dispune de banii necesari pentru privatizarea combinatului Oltchim.

In timp ce premierul Victor Ponta sustine ca totul este o cacealma, omul de afaceri a promis va veni cu saci de bani in Piata Victoriei, iar apoi ii va trimite la Ramnicu-Valcea, pentru a plati salariile.

Pentru a semna contractul, el trebuie fie sa prezinte o dovada ca a facut plata, fie sa demonstreze ca are aceasta suma intr-un cont bancar, potrivit lui Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

"Banii trebuie transferati in contul Guvernului, cel putin pana maine la ora 17:00, cand se termina programul de lucru al bancilor. Doar pana la aceasta ora putem verifica conturile statului. Desigur ca va putea face plata prin Internet, dar ar trebui sa avem un extras de cont al lui Diaconescu, ca sa vedem ca dispune de acesti bani", a explicat seful OPSPI, duminica, la Romania Tv.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, pentru care a oferit 203 milioane de lei.

Insa seful PP-DD da vina pe Guvern ca nu a putut face nimic pentru a salva combinatul.

"Noi vrem sa salvam combinatul, vrem sa dam banii, guvernantii nu vor sa ne ia banii si guvernantii nu vor sa redeschida acest combinat. (...) Noi oferim din acest moment 48 de ore Guvernului actual sa gaseasca o solutie prin care noi luni dimineata, la prima ora, sa platim salariile muncitorilor din combinat. Chiar daca guvernantii nu vor sa semneze contractul de privatizare, noi vom da salariilor, iar apoi Guvernul va trebui sa gaseasca o solutie", a declarat, vineri, Dan Diaconescu.

Diaconescu: Luni vin cu trei milioane de euro, in saci, pentru salariile angajatilor Oltchim

Ca raspuns, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a tinut sa precizeze ca daca negocierile cu Dan Diaconescu privind preluarea Oltchim vor esua, Guvernul va incerca sa plateasca pana joi o parte din salariile restante ale muncitorilor de la combinatul valcean.

Liviu Pop: Incercam sa platim o parte din salariile la Oltchim, pana joi

O firma inregistrata in Olanda, Gliding Ltd Amsterdam, a transmis Ministerului Economiei o scrisoare in care afirma ca Dan Diaconescu dispune de cele 46 de milioane de euro pentru achizitionarea combinatului Oltchim, intr-un cont deschis la banca HSBC Olanda, insa banca respectiva nu a confirmat existenta banilor.

Dan Diaconescu vrea sa dea actiunile Oltchim poporului (Video)

De asemenea, premierul Victor Ponta a sustinut ca aceasta informatie este falsa.

Ponta: Informatia ca Dan Diaconescu ar dispune de banii pentru Oltchim e falsa

Totusi, Dan Diaconescu a acuzat guvernul ca face "circ mediatic" si ca a incalcat legea dezvaluind informatii confidentiale aparute in negocieri.

"Domnul Ponta stie mult mai bine decat dumneavoastra ceilalti ca noi avem banii in cont. Noi azi am prezentat o noua proba ca avem mai multi bani in cont decat cei pentru pachetul de actiuni", a mai sustinut el.

Daca totul e o cacealma, primul pas ar fi anularea licitatiei de privatizare, cu pierderea garantiei de participare de catre Dan Diaconescu, in valoare de 564.303 lei. In plus, el ar putea fi acuzat de inselaciune.

Presedintele PP-DD este asteptat, luni, la ora 9:00, la Ministerul Economiei pentru finalizarea privatizarii Oltchim.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#ultima zi privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu bani privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu negocieri privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu dovada plata Oltchim , #Dan Diaconescu