Remus Vulpescu, audiat la DNA in dosarul Oltchim

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 11:24
5085 citiri
Remus Vulpescu, audiat la DNA in dosarul Oltchim
Foto: Digi24

Remus Vulpescu, fostul sef al Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie, (OPSPI) s-a prezentat, luni dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a dat o declaratie in dosarul deschis pe numele lui Dan Diaconescu ca urmare a plangerii facute de catre Vulpescu.

Remus Vulpescu a venit in calitate de martor, neinsotit de catre avocat. El a precizat ca a dat o declaratie in cazul plangerii pe care a depus-o impotriva lui Dan Diaconescu, in urma scandalului legat de privatizarea Oltchim.

"Am mare incredere in rem in aceasta institutie. Sunt convins ca-si face foarte bine treaba si astept rezultate bune pentru noi toti", a precizat Vulpescu, la iesirea din sediul DNA.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a sesizat Parchetul, la inceputul lunii octombrie, in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu, patronul OTV si presedinte al PP-DD, a infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului in ce priveste detinerea sumei de 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman, prin MECMA - OPSPI, se arata intr-un comunicat Ministerului Economiei.

Activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea SC Oltchim SA si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre Diaconescu Cristian Dan. De asemenea, activitatea infractionala reclamata prezinta elemente transfrontaliere, mai precizeaza sursa citata.

Diaconescu a castigat, pe 21 septembrie, licitatia pentru privatizarea combinatului chimic, insa licitatia a fost anulata dupa ce acesta nu a reusit sa faca dovada detinerii sumei pe care s-a angajat sa o plateasca.

C.S.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Vulpescu audiat DNA Oltchim, #Vulpescu plangere DNA Diaconescu, #Oltchim audieri DNA , #Dan Diaconescu
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ma bucur sa aud un pesedist ca are mare incredere in DNA.
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5