Dan Diaconescu a castigat privatizarea Oltchim (Video)

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 17:36
3650 citiri
Dan Diaconescu a castigat privatizarea Oltchim (Video)
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a castigat, vineri, licitatia pentru achizitia unui pachet de 54,8 la suta din combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea, cu o oferta de peste 203 milioane de lei.

Remus Vulpescu, presedintele Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a anuntat ca activele se vor vinde separat, in functie de cel mai mare pret oferit.

Participantii la licitatie au fost: firma germana PCC, actionar minoritar al Oltchim, care a iesit din joc din cauza ca a depus doar o oferta in bloc; omul de afaceri Stefan Vuza, care a depus doua oferte, prin intermediul a doua companii pe care le detine, anume Chimcomplex si AISA Invest; Dan Diaconescu, presedintele PP-DD.

Creanta AVAS nu s-a vandut, pentru ca nu au existat oferte individuale.

Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu a castigat LIVE

De asemenea, nici creanta catre Electrica nu s-a putut vinde, pentru ca oferta depusa de Chimcomplex este mai mica decat pretul minim cerut.

Care au fost ofertele

Chimcomplex a oferit 18,8 milioane de lei pentru actiunile Oltchim si 202,6 milioane de lei pentru creanta Electrica. Pentru achizitia in bloc (a creantelor catre Electrica, AVAS si a actiunilor), oferta este de 221,4 milioane de lei. Trebuie precizat, insa, ca nu au depus oferta pentru creanta AVAS.

Privatizarea Oltchim: Care sunt ofertele

De asemenea, AISA Invest a depus oferta de achizitie doar a actiunilor Oltchim, in valoare de 30 de milioane de lei.

La randul sau, grupul PCC a depus o oferta totala de aproximativ 40 de milioane de euro, cate 13,4 milioane de lei pentru actiuni, creante AVAS si creante Electrica.

Licitatia a avut loc la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), incepand cu ora 12.30.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Diaconescu castigat licitatie Oltchim, #Diaconescu castigat privatizare Oltchim, #Diaconescu castigat actiuni Oltchim, #Diaconescu actiuni Oltchim, #rezultat licitatie Oltchim , #privatizare