Gheorghe Piperea: La Oltchim este asteptata foarte rapid o insolventa

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 10:17
2731 citiri
Gheorghe Piperea: La Oltchim este asteptata foarte rapid o insolventa
Foto: Ziarul FInanciar

Compania Oltchim castigata, vineri, la licitatie de Dan Diaconescu, ar putea intra in insolventa "intrucat s-a cumparat pachetul majoritar de actiuni de catre un investitor care n-a adus decat o scrisoare de confort, nu una de garantie".

Afirmatia ii apartine lui Gheorghe Piperea, prim vice-presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), potrivit Ziarul Financiar.

"Circul de la Oltchim ne spune foarte clar, cel putin in opinia mea, ca acolo urmeaza foarte rapid o insolventa, intrucat s-a cumparat pachetul majoritar de actiuni de catre un investitor care n-a adus decat o scrisoare de confort, nu una de garantie", a declarat Gheorghe Piperea in cadrul congresului UNPIR.

Motivul pentru care combinatul chimic ar putea intra in insolventa este faptul ca datoriile pe care Oltchim le are la furnizorul de energie Electrica nu au fost cumparate de nimeni, creanta Electrica asupra Oltchim avand o valoare de aproximativ 150 de milioane euro.

"Creanta cea mai importanta si cea mai dura, insa, creanta Electrica, care este si o creanta garantata, n-a fost cumparata de nimeni. De aici concluzia ca oricand, in orice moment, se poate face aceasta mutare. Poate ca Electrica va cere insolventa, sau poate ca cineva va cumpara aceasta creanta de la Electrica si va cere insolventa, si asa mai departe", a adaugat Piperea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#insolventa Oltchim, #datorii Oltchim, #privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu Oltchim , #privatizare