Miscare surpriza la Oltchim: Guvernul va prelua rafinaria Arpechim Pitesti

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 18:37
3107 citiri
Miscare surpriza la Oltchim: Guvernul va prelua rafinaria Arpechim Pitesti
Foto: Arhiva

Guvernul intentioneaza preluarea rafinariei Arpechim Pitesti de la OMV Petrom, in luna martie, printr-un act normativ, a precizat, vineri, liderul sindical al companiei, Corneliu Cernev.

"Chiar azi (vineri - n.red.) am avut o discutie pe tema Oltchim cu noul ministru al Economiei, domnul Constantin Nita. Ce pot sa spun este ca actualul ministru este bine intentionat si domnul Ponta i-a cerut cu prioritate rezolvarea problemei Oltchim. In acest sens, Guvernul intentioneaza ca prin act normativ sa preia rafinaria pitesteana Arpechim de la OMV. Totul pentru a aborda privatizarea combinatului Oltchim in regim integrat cu rafinaria de la Pitesti.

Totodata, s-a discutat cu domnul ministru si organigrama actuala a combinatului, una destul de stufoasa, fiind nu mai putin de 21 de directori. In luna aprilie, aceasta organigrama va fi mult mai aerisita, se vor comasa departamente, birouri etc.", a precizat Cernev.

Liderul de sindicat a mentionat si o idee sugerata de ministrul Economiei, privind crearea unui complex Oltchim-CET Govora.

"Vorbind despre pretul destul de mare al energiei electrice, pret care se regaseste in produsele finite ale combinatului, domnul Nita a avansat urmatoare ipoteza, prin care Oltchim si CET Govora (producator de energie electrica) ar fiunctiona intr-un complex, ca o singura societate, urmand astfel ca pretul la energia electrica sa se reduca simtitor. O ipoteza de lucru care ar merita analizata pe viitor, mai ales ca la Valcea se discuta oricum de infiintarea unui complex energetic", a mai spus Cernev.

Combinatul chimic Oltchim se afla in insolventa si urmeaza ca pana la sfarsitul lunii martie sa fie depuse ofertele de preluare a acestuia.

In luna noiembrie, OMV a precizat ca nu poarta discutii cu vreun potential cumparator privind vanzarea rafinariei Arpechim, pe care a inchis-o in 2011.

"OMV a pierdut mult din 2004 incoace cu Arpechim. Nu am avut discutii serioase cu vreun potential cumparator. Daca statul roman va veni cu un investitor care vrea sa cumpere rafinaria la pachet cu Oltchim, suntem deschisi la discutii", a spus atunci Manfred Leitner, seful diviziei de rafinare si marketing la OMV.

Arpechim este principalul furnizor al combinatului Oltchim.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Guvern preluare Arpechim, #Guvern preia Arpechim, #privatizare Aroechim Oltchim , #privatizare