O companie rusa vrea sa investeasca 300 milioane euro in Oltchim si Arpechim

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 10:18
2465 citiri
O companie rusa vrea sa investeasca 300 milioane euro in Oltchim si Arpechim

Compania rusa Oil Gas Trade LLC intentioneaza sa preia combinatul petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea, divizia petrochimica Bradu si rafinaria Arpechim, urmand sa investeasca ulterior o suma de 300 de milioane de euro in formula integrata a combinatului.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit miercuri cu reprezentantii companiei, la discutii participand si administratorii judiciar ai Oltchim, Gheorghe Piperea si Niculae Balan, se precizeaza intr-un comunicat.

"Intentia companiei Oil Gas Trade este de a prelua atat platforma de la Rm. Valcea, divizia petrochimica Bradu, cat si rafinaria Arpechim, detinuta de OMV Petrom, precizand ca sunt pregatiti sa investeasca dupa achizitie o suma de 300 de milioane de euro in formula integrata a combinatului. Ministrul Varujan Vosganian le-a recomandat initierea unei discutii separate cu reprezentantii OMV Petrom pe subiectul preluarii rafinariei", se arata in comunicat.

Oltchim se afla in procedura de insolventa din luna ianuarie a acestui an.

"Reprezentantii Oil Gas Trade au prezentat ministrului Vosganian si administratorilor judiciari profilul companiei pe care o reprezinta si au precizat ca participarea la procedura de reorganizare judiciara a combinatului de la Rm. Valcea coincide cu proiectul de dezvoltare a companiei OGT. Conform propriilor declaratii, Oil Gas Trade LLC Rusia este un grup format din trei companii, infiintat in 2002, activand in industria petrochimica si farmaceutica", conform comunicatului citat.

Oil Gas Trade LLC este o firma specializata in tradingul cu titei, gaze si produse petrochimice, cu sediul la Moscova. Compania are intre 11 si 50 de angajati, iar la capitolul venituri se incadreaza in intervalul 10 - 50 de milioane de dolari, conform Agerpres.

Potrivit unor surse citate de Bursa.ro, in spatele companiei Oil Gas Trade LLC s-ar afla gigantul rus Gazprom.

Recent, si turcii de la Yildirim Holding s-au exprimat interesul fata de privatizarea combinatului chimic.

C.S.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#companie Rusia Oltchim, #Oil Gas Trade LLC privatizare Oltchim, #insolventa Oltchim , #privatizare