Oltchim intra in faliment? Anuntul facut de ministrul Economiei

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 14:40
2213 citiri
Oltchim intra in faliment? Anuntul facut de ministrul Economiei
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat, marti, la Ramnicu Valcea ca este exclusa varianta falimentului combinatului Oltchim si ca amanarea privatizarii are la baza interesul investitorilor pentru preluarea si a rafinariei Arpechim.

"Oltchim este o companie de interes national si strategic, am cerut sindicalistilor sa aiba rabdare pentru ca privatizarea combinatului nu este un esec. Dimpotriva, amanarea a fost ceruta de investitorii strategici pentru ca sunt interesati si de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Speram, astfel, ca in intervalul de timp imediat sa reusim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinaria pitesteana", a spus ministrul Nita.

Termenul de privatizare al combinatului a fost amanat cu 45 de zile, interval in care se spera ca rafinaria Arpechim sa poata fi preluata de statul roman.

Veste proasta pentru Oltchim: Niciun investitor nu a depus o oferta

Constantin Nita a mentionat ca in cursul saptamanii viitoare va fi finalizata si noua organigrama a conducerii combinatului.

Potrivit administratorului judiciar de la Oltchim, doi investitori sunt interesati de preluarea la pachet a Oltchim si Arpechim, acestia fiind concernul chinez Baota Petrochemical Group si Junlun Petroleum Co. Ltd., precum si un concern din tara noastra - SIF Transilvania Project Management Company.

Oltchim este cel mai mare agent economic din judetul Valcea si se afla in insolventa din ianuarie 2013. La sfarsitul anului trecut, acesta a fost impartit in doua entitati - Oltchim SPV si Oltchim.

Prima a preluat activele perfomante si a fost scos la privatizare, ultimul termen pentru depunerea de oferte angajante fiind 28 martie, cand nu s-a prezentat niciun investitor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Oltchim faliment minister Economie, #faliment Oltchim , #privatizare