Oltchim si raza de speranta din Azerbaidjan: Combinatul, vandut intr-o luna investitorului strategic

Joi, 27 Iunie 2013, ora 15:57
2801 citiri
Oltchim si raza de speranta din Azerbaidjan: Combinatul, vandut intr-o luna investitorului strategic
Foto: neftegaz.ru

Compania petroliera a Azerbaidjanului, SOCAR, si-a aratat interesul fata de preluarea combinatelor Oltchim si Arpechim.

Vicepresedintele de marketing si de investitii al companiei azere a precizat ca desi nu are niciun fel de detaliu legat de situatia societatilor romane, problema ramane la nivelul transparentei autoritatilor romane, informeaza Digi 24.

In plus, in luna septembrie, reprezentantii companiei petroliere a Azerbaidjanului, impreuna cu ministerul Economiei vor face o vizita in Romania si vor discuta cu Daniel Chitoiu, ministrul roman al Economiei.

Vosganian: Oltchim, condamnat la moarte de FMI. Noi mergem pe redresare! (Video)

SOCAR a mai intentionat sa preia Oltchim si in urma cu trei ani, insa guvernantii de la acea vreme au oprit discutiile.

Administratorul judiciar al combinatului valcean, Gheorghe Piperea, a mentionat ca tranzactia s-ar putea finaliza chiar in decurs de o luna, pentru ca gigantul petrolier azer este un actor credibil.

"Daca SOCAR este pregatit de preluarea Oltchim, noi putem sa vindem intr-o luna. Nu trebuie sa asteptam pana in octombrie, cand este aprobat planul de reorganizare. Am pus la punct o procedura, sa construim un SPV (vehicul de investitii) si cred ca pana in iulie incheiem aceasta procedura si putem previnde Olchim catre SOCAR", a spus Piperea, citat de Mediafax.

Combinatul din Ramnicu Valcea se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an, dupa ce o prima incercare de privatizare a esuat anul trecut, intrucat Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Autoritatile romane s-au angajat prin acordul cu FMI sa privatizeze Oltchim, in caz contrar compania urmand sa intre in lichidare.

Ministerul Economiei a anuntat la inceputul lunii mai ca a primit zece scrisori de intentie pentru combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, de la companii mari din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Oltchim investitor Azerbaidjan, #Oltchim investitor azer, #investitori Oltchim, #oferte Oltchim, #oferte privatizare Oltchim , #privatizare