Pavelescu: Guvernul s-a inteles cu PCC pentru Oltchim. Privatizarea si insolventa, blocate

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 17:23
5170 citiri
Pavelescu: Guvernul s-a inteles cu PCC pentru Oltchim. Privatizarea si insolventa, blocate

Avocatul Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, considera ca e posibil ca Guvernul Ponta sa fi incercat sa favorizeze investitorul polonez PCC pentru privatizarea Oltchim pe o suma mica, dar ca oferta neprevazuta a lui Dan Diaconescu i-a impiedicat.

Pavelescu mai spune si ca Guvernul a dat dovada de incompetenta in procesul de privatizare si ca premierul si ministrul Economiei spun prostii cand afirma ca se poate relua imediat procesul de privatizare al Oltchim sau ca societatea poate fi trimisa in insolventa imediat daca Dan Diaconescu nu da banii azi.

PCC, favorizat ca in 2007

"Daca nu venea Dan Diaconescu, vindeau Oltchim pe 3 milioane de euro, in conditiile in care celelalte oferte au fost absolut neserioase. Cred ca e posibil sa fi fost o intelegere intre Guvern si PCC, cum a avut Tariceanu in 2007, cand a micsorat capitalul detinut de stat, iar PCC si l-a crescut astfel (...) exista suspiciunea unei intelegeri intre PCC si partidele membre USL", a acuzat Pavelescu.

Intrebat pe ce se bazeaza, el a raspuns: "Pe aceasta micsorare a capitalului social in 2007, iar acum, pe o strategie asemanatoare. Oferta de 3 milioane de euro nu acopera nimic, dar ar fi putut sa devina actionar cu aceasta suma, ba chiar sa ajunga sa detina doua treimi din actiuni".

El vede guvernele conduse de PNL si PSD drept responsabile pentru situatia Oltchim.

"Si Guvernul din 2007 l-a facut (joc pentru PCC-n.red), si Guvernul Nastase in 2004. Nastase a fost cel care a decis ca rafinaria Arpechim, de care depindea Oltchim, sa fie cumparata de Petrom. Sunt niste coincidente care nu par a fi intamplatoare. Guvernele partidelor din USL au contribuit la situatia de fata".

El ii acuza pe investitorii polonezi de la PCC, actionari minoritari la Oltchim, de faptul ca au blocat in Adunarea Generala a Actionarilor conversia datoriilor combinatului.

"PCC face un joc in defavoarea statului, incurajat de Guvern, care i-a dat aceasta posibilitate, de a deveni actionar majoritar cu 3 milioane de euro. Cu doua treimi se pot lua decizii privind patrimoniul societatii, PCC putea sa-l controleze", considera Pavelescu.

Diaconescu a blocat situatia

Aurelian Pavelescu spune ca oficialii Guvernului dau dovada de necunoasterea situatiei cand spun ca, daca Dan Diaconescu nu da banii luni, privatizarea la Oltchim se reia imediat si societatea intra in insolventa.

"Faptul ca in caietul de sarcini exista ca data ultima 14 februarie 2013 inseamna ca privatizarea nu se poate relua. Ponta si Chitoiu spun prostii cand spun ca poate incepe procesul de insolventa. Procedura e blocata legal de aceasta data, Dan Diaconescu poate sa conteste orice fel de privatizare.

14 februarie e data stabilita de Guvern, nu de altcineva, asa prevede contractul de privatizare. E vorba de incompetenta, intreaga responsabilitate e a Guvernului", a conchis Pavelescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Pavelescu privatizare Oltchim, #Oltchim reluare privatizare insolventa , #privatizare
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nu este exclus un astfel de aranjament oneros cu polonezii.