Privatizarea Oltchim, amanata pana in iarna

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 12:05
2694 citiri
Privatizarea Oltchim, amanata pana in iarna

Privatizarea Oltchim a fost amanata cu sase luni, vineri, acest termen fiind cerut de cei trei potentiali cumparatori ai combinatului.

Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a anuntat ca cei trei potentiali cumparatori au cerut o amanare de sase luni pentru a-si pune la punct dosarele si pentru a putea veni cu ofertele pentru preluarea combinatului, relateaza Digi 24.

Termenul de privatizare a Oltchim expira vineri: Se va inchide combinatul?

Anterior, ministrul Economiei, Constantin Nita, sustine ca nu exista pericolul inchiderii combinatului, daca nu va exista cumparator. Nita a precizat ca procesul de privatizare ar putea fi chiar reluat.

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca Oltchim nu are pierderi, fiind considerata elibigila pentru ca are piata de desfacere.

Statul roman, care detine prin Ministerul Economiei 54,7 la suta din actiunile Oltchim, a incercat sa privatizeze de mai multe ori combinatul. Oltchim, unde lucreaza 2.300 de oameni, a intrat in insolventa la inceputul anului 2013.

Ministrul Economiei dezvaluie ce planuri are pentru Oltchim: Daca nu il privatizam in iunie...

Datoriile combinatului se ridica la 700 de milioane de euro, iar acesta functioneaza la doar 27 la suta din capacitatea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#privatizare Oltchim amanata, #proces privatizare Oltchim , #privatizare