Oltchim, repornit cu avansuri date de clientii combinatului chimic - secretar de stat

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 21:20
1691 citiri
Oltchim, repornit cu avansuri date de clientii combinatului chimic - secretar de stat
Foto: Arhiva

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) a fost repornit cu fonduri platite in avans de furnizorii si clientii companiei, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu.

"Oltchim a pornit deja, iar banii au venit din avansurile date de partenerii comerciali care cumpara produse de la Oltchim", a afirmat Traicu, citat de Mediafax.

Oltchim a pus in functiune, joi, la capacitate normala, Instalatia de Electroliza cu Membrana, urmand sa fie repornite si Instalatiile de Soda Solida, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Productia Oltchim se va relua, la una dintre instalatii

Veniturile Oltchim au scazut cu 47% in primele noua luni, la 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro). In perioada similara din 2011, combinatul chimic a avut venituri totale de 1,36 miliarde lei si pierderi de 179,7 milioane lei.

Traicu a mai spus ca pana la finele saptamanii autoritatile romane intentioneaza sa notifice oficial Comisia Europeana cu privire la ajutorul de urgenta pentru Oltchim, de 20 milioane euro.

Pierderile de la Oltchim au crescut in primele noua luni din 2012

Privatizarea combinatului Oltchim a fost anulata dupa ce Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru pachetul de actiuni detinut de stat, din 21 septembrie, nu a platit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Oltchim productie bani clienti, #Oltchim repornire , #stiri Oltchim
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5