Remus Vulpescu si-a dat demisia si l-a reclamat pe Dan Diaconescu la Parchet

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 11:28
8371 citiri
Remus Vulpescu si-a dat demisia si l-a reclamat pe Dan Diaconescu la Parchet
Foto: Arhiva

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, si-a dat demisia din functie.

Intr-un comunicat remis miercuri, Vulpescu anunta ca isi inainteaza demisia din fruntea OPSPI, cerand totodata "scuze publicului si conducerii statului roman pentru insuccesul licitatiei organizate la data de 21 septembrie 2012 pentru privatizarea Oltchim".

Tot miercuri, Remus Vulpescu a anuntat ca il reclama pe Dan Diaconescu la Parchet, acuzandu-l de infractiuni de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

"Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, sesizeaza, astazi, 03 octombrie 2012, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre numitul Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a Statului Roman si opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200.000.000 lei ei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la S.C. Oltchim S.A. Ramnicu-Valcea de Statul Roman prin M.E.C.M.A. - O.P.S.P.I", se arata intr-un comunicat remis miercuri.

Patronul OTV, Dan Diaconescu, ar urma sa fie audiat de Parchet in cazul privatizarii Oltchim, acuzatia adusa fiind cea de inselaciune.

Daniel Fenechiu, unul dintre avocatii lui Dan Diaconescu, a declarat, la Romania TV, ca nu stia despre plangerea penala.

"Inteleg ca plangerea este formulata pe infractiunile de fals si uz de fals. Documentele pentru licitatie nu reprezinta un inscris oficial. Este o abordare interesanta, nu este vorba despre falsuri in inscrisuri oficiale.

Parchetul urmeaza sa lamureasca aceste acuzatii. Vulpescu a facut o plangere aiurea", a spus avocatul, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune citat.

Razboiul plangerilor

La randul sau, Dan Diaconescu anuntase, luni seara, ca va da depune o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta si a sefului OPSPI, Remus Vulpescu, dupa ce a pierdut contractul de privatizare a combinatului Oltchim.

Dan Diaconescu: Depun plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu

Daniel Fenechiu, avocatul lui Diaconescu, a dezvaluit, miercuri, la Romania TV, ca aceste doua plangeri nu au fost depuse inca. "Plangerile penale vor fi depuse dupa o expertiza profesionala a unor avocati, aceasta a fost dorinta dlui Dan Diaconescu", a precizat avocatul.

Nicio plangere penala in ceea ce priveste privatizarea Oltchim nu a fost inregistrata pana marti, nici din partea lui Dan Diaconescu, nici din partea Ministerului Economiei, au declarat reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Privatizarea-telenovela

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, ca procedura de privatizare a Oltchim a fost incheiata prin nesemnarea contractului de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni de 54% detinut de Ministerul Economiei prin OPSPI.

Acesta sustine ca adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente din care sa rezulte ca detine disponibilitatile banesti.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei.

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana trecuta ca, in cazul in care Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluata intr-o perioada de sase luni.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Remus Vulpescu demisie, #demisie sef Agentie Privatizare , #stiri Oltchim
Comentarii
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
A fost gasit acarul Paun! Pe cand demisiile lui Chitoiu si Ponta?