Cat ar plati statul pentru aducerea lui Hayssam de la Margineni la Bucuresti

Vineri, 23 August 2013, ora 20:12
1566 citiri
Cat ar plati statul pentru aducerea lui Hayssam de la Margineni la Bucuresti
Foto: Ghimpele

Aproximativ 350 de euro ar cheltui statul pe luna pentru a-l aduce pe Omar Hayssam de la Penitenciarul Margineni la Bucuresti de fiecare data cand trebuie sa se prezinte la termenele din cele cinci dosare pe care le are la instante si la audieri in cele doua in care este cercetat de DNA si DIICOT.

Sirianul Omar Hayssam este incarcerat din 15 august la Penitenciarul de Maxima Siguranta Margineni, din localitatea I.L. Caragiale, judetul Dambovita, si de acolo va fi adus la Bucuresti de fiecare data cand instantele au stabilit termene in dosarele in care este judecat sau in care a facut contestatii, precum si atunci cand este citat de procurori in cauzele in care este cercetat.

Potrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor, pentru transportul unei persoane private de libertate pe ruta I.L. Caragiale - Bucuresti si retur sunt necesari 26,25 litri de combustibil. Costurile unui transport dus-intors pe aceasta ruta se ridica la 206,58 de lei.

Astfel, statul ar cheltui aproximativ 250 de euro pe luna pentru a-l transporta pe Omar Hayssam de la Penitenciarul Margineni la cel putin un termen de judecata din cele trei dosare pe care le are la Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte doua de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel.

Alti aproximativ 100 de euro ar fi platiti pentru transportul lui Hayssam pe luna daca mai este citat, in zile diferite, in dosarul de spalare de bani si inselaciune aflat la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si in cel privind privatizarea IPRS Baneasa, in care este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie.

Omar Hayssam, in Romania: A fost adus cand trebuia!

Astfel, doar pentru transportul sirianului de la Penitenciarul Margineni la Bucuresti si retur ar fi cheltuiti lunar aproximativ 350 de euro. Daca Hayssam mai este citat la Tribunalul Bucuresti pentru mentinerea masurii de arest preventiv luata in dosarul de delapidare sau are mai mult de un termen pe luna in fiecare proces, costurile s-ar putea dubla.

Din 15 august, cand a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Margineni, Omar Hayssam a fost adus la Bucuresti o singura data, pe 20 august, cand a fost audiat la DIICOT in noul dosar deschis pe numele lui, pentru spalare de bani si inselaciune. Doar pentru acest transport au fost cheltuiti 50 de euro.

La aceste costuri se adauga si cele pentru trupele speciale care il insotesc, intrucat Omar Hayssam are un regim de maxima siguranta, el fiind condamnat pentru terorism. Aceste costuri nu sunt insa decontate din bugetul ANP, ci din ale altor institutii.

Executarea pedepsei in regim de maxima siguranta a fost stabilita intrucat Omar Hayssam are o condamnare de 20 de ani de inchisoare pentru implicarea in rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

Omar Hayssam, adus in Romania: Basescu anunta, Ponta gafeaza, politicienii se incaiera

Detinutilor care executa pedeapsa in regim de maxima siguranta li se aplica masuri stricte de paza, supraveghere si escortare. Acestia sunt cazati, de regula, individual, presteaza munca si desfasoara activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala in grupuri mici, in spatii anume stabilite in interiorul penitenciarului, sub supraveghere continua.

Sirianul Omar Hayssam a fost adus in tara dupa sapte ani de la fuga acestuia din Romania.

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane in 19 iulie, potrivit anuntului facut atunci de purtator de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

Dupa ce a fost adus in tara, Omar Hayssam a fost dus intr-un centru de retinere si arest preventiv al Politiei Romane, pe baza celor trei mandate de executare a pedepselor cu inchisoare emise pe numele lui, pentru terorism, bancruta frauduloasa si inselaciune.

Omar Hayssam, adus la audieri de trupele speciale

In 23 iulie, Omar Hayssam a fost dus in Penitenciarul Rahova, unde a stat pana in 15 august.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, in lipsa, in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul "Volvo" si fraude in cauza "Foresta Nehoiu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#transferare Haysamm Margineni Bucuresti, #aducere Omar Haysam Bucuresti, #Haysam mutare penintenciar costuri , #inchisoare