Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hayssam a venit, cine nu mai doarme? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 19 Iulie 2013, ora 18:55
8441 citiri
Hayssam a venit, cine nu mai doarme? (Opinii)
Foto: Arhiva

Revenirea lui Omar Hayssam ar putea fi inceputul unor reglari de conturi in politica, cu efecte spectaculoase.

Pentru ca sirianul este doar varful unui iceberg de conexiuni si complicitati, cele mai multe cu radacini vechi in PSD-ul lui Ion Iliescu din a carui echipa de oameni de afaceri, plimbati in vizitele prin strainatate, Hayssam facea parte.

Dar nu numai in PSD, ci si in serviciile secrete, mai precis in factiunea lor cea mai nereformata si care este posibil sa-i fi aranjat disparitia tocmai pentru a nu deveni cumva prea vorbaret.

Va aduceti aminte ca Omar Hayssam ne transmitea ca nu a plecat pitit printre berbeci, ci a plecat "ca un domn, pe la aeroportul Otopeni". Atunci, tacerea era principalul sau atu, acum cred ca singura sa sansa este sa colaboreze cat mai bine. In detrimentul cui, vom vedea.

Dar putem sa avem unele banuieli daca ne uitam, spre exemplu, la evolutia tratatului de extradare cu Siria, o evolutie relevanta, chiar daca, intelegem, nu a fost vorba despre o extradare. Tratatul a fost semnat de ministrul de atunci al Justitiei, Catalin Predoiu, si ministrul de Externe sirian Walid Al-Moalem, in noiembrie 2010.

La momentul respectiv, Victor Ponta a ironizat documentul: "Va fi extradat domnul Basescu? Pai ei sunt prieteni, nu? Domnul Hayssam cu domnul Basescu. Vedem, il luam noi pe Hayssam si il dam pe domnul Basescu. Este foarte bine ca Romania are un astfel de tratat".

Intre timp, memoria l-a cam lasat, pentru ca in ziua aducerii in tara a lui Hayssam declara senin ca nu avem tratat de extradare cu Siria. A rectificat dupa o ora informatia. Asta arata si cat de preocupat a fost de extradarea sirianului.

Tratatul a trecut de Camera Deputatilor in aprilie 2011, dupa care a zacut in Senat pana in mai 2012, adica peste un an, timp in care Traian Basescu l-a acuzat pe presedintele comisiei de politica externa din Senat, nimeni altul decat Titus Corlatean, ca face tot ce ii sta in putinta pentru a amana ratificarea tratatului. Oare de ce? Si oare de ce Antena 3 este atat de suparata?

Dupa cum as vrea sa vad clarificata complicata chestiune a filierelor medicale prin care au fost facuti scapati nenumarati infractori cu acte in regula. Se bucura domnul Beuran de vindecarea lui Omar Hayssam, succes al scolii romanesti de medicina. Cel mai mare succes, o culme a medicinii chiar, ar fi vindecarea de un cancer care nu a existat. Asta medicina!

Oricare ar fi ele si oriunde ar duce, este esential ca aceste complicitati si conexiuni din jurul si de sub Omar Hayssam sa iasa la iveala. Pentru ca ele reprezinta legaturile cu un trecut sulfuros si toxic, de care inca nu suntem cu totul eliberati. Ruperea acestor legaturi e un fel de exorcizare de care societatea romaneasca are nevoie ca de aer.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Omar Hayssam predat politiei, #Omar Hayssam inchisoare terorism , #inchisoare
Comentarii
Poza anioda
anioda
rank 5
Bassesscule, itzi asumi responsabilitatea rapirii lui Hayssam de pe
Poza bum
bum
rank 5
Iliescu are contact cu tot ce e anti-romanesc !