Hayssam: Salariati ai statului, de prin ministere, ne-au trecut pragul. Printre ei, un fost diplomat

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 16:53
4520 citiri
Hayssam: Salariati ai statului, de prin ministere, ne-au trecut pragul. Printre ei, un fost diplomat
Foto: Business24

Omar Hayssam a declarat marti, la termenul dosarului in care este judecat pentru inselaciune si delapidare, ca mai multi functionari ai statului, intre care si un fost diplomat, Nicolae Saracu, i-ar fi trecut pragul pentru a-i propune afaceri sau pentru a cere bani cu imprumut.

Omul de afaceri sirian a spus, la Tribunalul Bucuresti, ca in perioada in care afacerile i-au mers bine, mai multi angajati ai statului roman ar fi venit la el cu propuneri de afaceri ori pentru a solicita imprumuturi.

Un caz concret despre care a vorbit sirianul este cel al fostului diplomat Nicolae Saracu. Omar Hayssam a aratat ca nu a avut afaceri cu Saracu, ci doar o relatie de prietenie. El a adaugat ca doar fratele sau Mohamad Omar a avut o relatie de afaceri cu Saracu, la finalul careia el ar fi ajuns sa plateasca pentru esecul celor doi.

"Cu Saracu am avut o relatie de prietenie. Afaceri - doar fratele meu, iar la final am ajuns eu sa platesc. Pe vremea aceea, veneau la mine tot felul de salariati ai statului, oameni de afaceri, cand Hayssam era in top. Nu e necunoscut ca veneau la mine din toate ministerele", a spus sirianul.

Un alt fost functionar care ar fi colaborat in relatiile de afaceri cu cei doi este Catalin Balcu, despre care Haissam a aratat ca era coleg cu Saracu pe vremea cand cei doi lucrau la Ministerul Comertului.

Omar a precizat despre Balcu si Saracu ca ar fi facut afaceri pe vremea cand erau atasati ai unor ambasade ale Romaniei. Pe de alta parte, Omar Hayssam a spus in fata instantei ca are numeroase dezvaluiri de facut atat despre acest caz, cat si despre cel al rapirii jurnalistilor, insa doreste sa i se mai lase timp, pentru a-si nota pe foi, in ordine cronologica, evenimentele in detaliu.

Cumnatul lui Omar Haissam, Mihai Nasture, nu a dorit sa dea declaratii, folosindu-se de dreptul la tacere.

Sirianul Omar Hayssam a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in octombrie 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul sau, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, fiind acuzati de inselaciune si delapidare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Omar Hayssam relatii persoane importante, #Omar Hayssam relatii persoane ministere, #Hayssam diplomat imprumut afacere , #inchisoare