IGPR: Nu am afirmat niciodata ca Hayssam se afla in arestul Politiei Capitalei

Marti, 23 Iulie 2013, ora 12:17
946 citiri
IGPR: Nu am afirmat niciodata ca Hayssam se afla in arestul Politiei Capitalei
Foto: Arhiva

Politia nu a afirmat niciodata ca Hayssam se afla in arestul Politiei Capitalei, ci a comunicat ca este intr-un centru de retinere si arest, a declarat purtatorul de cuvant al IGPR, precizand ca luni a telefonat un grefier si a spus ca vrea sa il citeze, dar nu a fost transmisa nicio citatie.

Raluca Seucan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), a spus ca o persoana a sunat luni la Arestul Politiei Capitalei si s-a recomandat ca fiind grefier.

"Aceasta persoana a intrebat daca Omar Hayssam este in Arestul Politiei Capitalei si i s-a raspuns ca nu. Persoana care a sunat a spus ca doreste sa il citeze si i s-a raspuns sa o faca, insa in cele din urma nu s-a transmis nicio citatie", a declarat pentru Raluca Seucan.

Purtatorul de cuvant al IGPR a precizat ca relatii despre persoanele aflate in detentie nu se dau prin telefon.

Raluca Seucan a mai spus ca Politia Romana nu a afirmat niciodata ca Omar Hayssam s-ar afla in Arestul Politiei Capitalei, ci a comunicat ca este intr-un centru de retinere si arest preventiv al Politiei Romane.

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) si Politia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucuresti ca "nu se stie locul in care se afla" Omar Hayssam, astfel ca acesta nu a putut sa fie adus marti la instanta pentru judecarea dosarului in care procurorii DIICOT il acuza de inselaciune si delapidare.

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane, vineri dimineata, anunta purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, precizand ulterior ca acesta se afla in arestul Politiei, fiind predat politistilor la ora 6.40.

Inspectoratul General al Politiei Romane arata, vineri, ca Hayssam a fost dus intr-un centru de retinere si arest preventiv al Politiei Romane, pe baza celor trei mandate de executare a pedepselor cu inchisoare emise pe numele lui, pentru terorism, bancruta frauduloasa si inselaciune.

Ulterior, in aceeasi zi, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara ca Omar Hayssam a fost dus in Arestul Politiei Capitalei, precizand ca nu poate da amanunte privind operatiunea de aducere in tara a sirianului si nici de unde a fost adus acesta.

Omar Hayssam ar fi trebuit sa fie adus, marti, la Tribunalul Bucuresti, pentru judecarea unui dosar al sau in care procurorii DIICOT il acuza de inselaciune si delapidare si in care au solicitat arestarea preventiva a acestuia.

Omar Hayssam a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in acest dosar, in octombrie 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, de cumnatul sau, Mihai Nasture si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, fiind acuzati de inselaciune si delapidare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Omar Hayssam arest Politia Romana, #Omar Hayssam arestul Capitalei , #inchisoare