Omar Hayssam a fost transferat din inchisoare la un spital

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 19:04
2985 citiri
Omar Hayssam a fost transferat din inchisoare la un spital
Foto: Arhiva Hepta.ro

Omar Hayssam a fost transferat de la penitenciarul Margineni, acolo unde era incarcerat, la un spital public, pentru a-i fi efectuate investigatii medicale, starea de sanatate a acestuia fiind stabila, potrivit purtatorului de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Cristina Enache.

"A fost transferat la o unitate spitaliceasca din reteaua sanitara publica in vederea efectuarii unor investigatii medicale.

Nu pot sa spun unde anume. Pot confirma ca starea sa este stabila si motivul pentru care a fost transferat in reteaua spitaliceasca publica este acela de a i se realiza anumite investigatii si de a i se stabili o conduita terapeutica adecvata starii dumnealui de sanatate", a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Enache.

Citeste si Omar Hayssam, condamnat definitiv in dosarul "Manhattan": Pedeapsa mai mare decat pentru rapirea jurnalistilor

Omar Hayssam a fost condamnat la 24 de ani si patru luni in dosarul "Manhattan", cauza in care era acuzat de inselaciune si delapidare prin intermediul unui grup de firme numit "Manhattan".

Sirianul Omar Hayssam a fost trimis in judecata de DIICOT in luna octombrie a anului 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul sau, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, toti fiind acuzati de inselaciune si delapidare. Mai multe imobile, terenuri si instalatii industriale, precum si peste un milion de euro au fost puse sub sechestru in acest dosar.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam in dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" si cel al rapirii celor trei jurnalisti, sirianul urmand sa execute 23 de ani si patru luni de inchisoare.

In 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din Romania la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din functii a sefilor SRI, SIE si DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga si Virgil Ardelean, dar si a procurorului general al Romaniei Ilie Botos, in 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus in Romania in iulie 2013, dupa sapte ani de la fuga sa din tara. In prezent, Hayssam este incarcerat.

Vezi si Omar Hayssam a ramas fara cetatenie romana, la cererea SRI

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Omar Hayssam spital, #Omar Hayssam inchisoare , #inchisoare
Comentarii
Poza JackMalletFlute
JackMalletFlute
rank 1
iar fuge asta calare pe oaia lui daea