Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Omar Hayssam, audiat la DNA (Video)

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 09:17
2978 citiri
Omar Hayssam, audiat la DNA (Video)
Foto: Digi 24

Omar Hayssam a fost dus, vineri dimineata, la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit Digi 24, sirianul este audiat in dosarul in care acesta este acuzat de inselaciune si fals, legat de privatizarea IPRS Baneasa.

Hayssam a fost scos din penitenciarul Rahova, pentru prima data de la incarcerare, si transportat intr-o duba blindata, insotita de alte doua.

Audierea a durat pana in jurul orei 09.30, jurnalistii neavand acces nici macar in curtea DNA, pentru a filma imagini cu acuzatul.

Dosarul privatizarii Institutului Baneasa a fost initiat inainte ca Hayssam sa paraseasca Romania, dar pentru ca cetateanul sirian nu a putut fi audiat, a fost amanat pana acum.

Cum a alergat Tribunalul Bucuresti sa-l citeze pe Omar Hayssam

Potrivit DNA, in cadrul procedurii de privatizare a fostei Intreprinderi de Piese Radio si Semiconductor (IPRS) Baneasa au fost depuse mai multe inscrisuri false referitoare la experienta si capacitatea financiara a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Baneasa.

IPRS Baneasa a fost infiintata in 1962. In septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 actiuni al intreprinderii a fost cumparat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlata de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Baneasa si-a incetat activitatea.

In acest dosar, Hayssam risca o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima prevazuta de lege, pentru inselaciune.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul "Volvo" si fraude in cauza "Foresta Nehoiu", sirianul fiind judecat in alte doua dosare, pentru fuga din Romania si pentru delapidare.

M.M.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Hayssam DNA IPRS Baneasa, #Hayssam dosar institut Baneasa , #inchisoare