Omar Hayssam ramane cu pedeapsa de 23 de ani si 4 luni de inchisoare

Luni, 02 Februarie 2015, ora 16:31
2175 citiri
Omar Hayssam ramane cu pedeapsa de 23 de ani si 4 luni de inchisoare

Curtea de Apel Ploiesti, care a rejudecat, la solicitarea instantei supreme, dosarul de contopire a pedepselor la care a fost condamnat Omar Hayssam, a mentinut pedeapsa finala de 23 de ani si 4 luni data initial, magistratii explicand ca aceasta este mai mica decat cea aplicata in baza vechii legi.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti, care au rejudecat dosarul in care pedepsele primite de Omar Hayssam in cele trei procese in care a fost condamnat definitiv au fost contopite, stabilindu-se o pedeapsa finala de 23 de ani si 4 luni, au decis, luni, sa mentina pedeapsa rezultanta data initial.

In sentinta publicata pe portalul instantelor de judecata se arata ca pedeapsa aplicata in baza noului Cod Penal este mai mica decat cea care ar fi rezultat in urma aplicarii vechii legi in materie penala.

"Instanta (- n.red.) constata ca pedeapsa rezultanta (principala si complementara) aplicata potrivit legii vechi depaseste maximul la care se poate ajunge in baza legii noi conform art. 39 Cod penal si, drept urmare, va fi redusa la acest maxim si anume: - pedeapsa principala de 23 (douazecisitrei) ani si 4 (patru) luni inchisoare; (...) deduce din durata pedepsei principale rezultante perioada executata de la data de 6 aprilie 2005 la data de 27 aprilie 2006, precum si de la data de 19 iulie 2013 la zi", se arata in sentinta data de Curtea de Apel Ploiesti.

Solutia data luni nu este definitiva, ea putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Hayssam, 23 de ani de inchisoare conform noului Cod Penal - decizia nu e definitiva

In 30 octombrie, magistratii Curtii de Apel Ploiesti au stabilit o pedeapsa de 23 de ani si 4 luni de inchisoare si cinci ani interzicerea dreptului de a avea calitatea de administrator sau de membru al consiliului de administratie al unei societati comerciale pentru Omar Hayssam, in dosarele rapirii celor trei jurnalisti, inselaciunii in cazul "Volvo" si fraudelor din dosarul cauza "Foresta Nehoiu".

Decizia magistratilor Curtii de Apel Ploiesti a fost luata in baza noilor prevederi penale si in urma sesizarii primite de la Comisia de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile din Penitenciarul Margineni, unde Omar Hayssam este incarcerat. Hotararea a fost contestata de Hayssam, dar si de procurori, iar in luna decembrie a anului trecut Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis cazul inapoi la Curtea de Apel Ploiesti pentru rejudecare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Omar Hayssam inchisoare, #Curtea de Apel Ploiesti Hayssam , #inchisoare
Comentarii