Presa straina, despre aducerea lui Omar Hayssam in Romania

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 19:29
6956 citiri
Presa straina, despre aducerea lui Omar Hayssam in Romania
Foto: Act Media

Informatia despre aducerea lui Omar Hayssam in Romania a depasit granitele tarii si a captat atentia jurnalistilor staini.

The New Zealand Herald citeaza AP si scrie ca presedintele Romaniei a anuntat, vineri, ca autoritatile romane au efectuat o operatiune neautorizata in straintate pentru a captura "un om de afaceri strain condamnat pentru rapirea a trei jurnalisti romani in Irak".

Sursa citata anunta ca Omar Hayssam, care a fost condamant in lipsa in 2007 la 20 de ani de inchisoare, a fost predat autoritatilor romane vineri dimineata.

AP aminteste ca omul de afaceri a fugit din Romania in 2006 si ca acest lucru a dus la demisia sefiilor serviciilor secrete si a procurorului general.

Omar Hayssam, adus in Romania: Basescu anunta, Ponta gafeaza, politicienii se incaiera

Si Global Times a scris despre Hayssam si despre cum a fost predat Politiei Romane in dimineata zilei de 19 iulie.

Jurnalistii de aici noteaza ca presedintele Traian Basescu a multumit, printr-un comunicat de presa, institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta vasta operatiune.

Global Times mai scrie ca Omar Hayssam a venit in Romania in 1980 ca student si ca apoi a devenit unul dintre cei mai bogati oameni de aici.

El a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak. Cei trei jurnalisti au fost captiv timp de 55 de zile, mai arata presa straina.

Al Arabiya scrie ca "un om de afaceri fugar, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru ca a ordonat rapirea a trei jurnalisti in Irak, a fost predat autoritatilor romane, vineri".

Al Arabiya a notat ca Administratia Prezidentiala nu a anuntat si cine l-a predat pe Omar Hayssam, care are si cetatenie romana, dar ca prinderea sa a fost rezultatul unei "investigatii complexe". Jurnalistii de aici precizeaza ca Hayssam a fost arestat in 2005, dar a fost eliberat pe motive de sanatate si a fugit in Siria, unde a fost retinut.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Omar Hayssam presa straina, #Omar Hayssam presa, #Omar Hayssam Romania, #Omar Hayssam inchisoare, #Omar Hayssam predat politie, #Omar Hayssam inchisoare terorism, #omar hayssam terorism , #inchisoare
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Nicio paralelă Hayssan-Osana?