Vocea Rusiei: Omar Hayssam, capturat de americani - autoritatile romane nu erau capabile

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 09:19
5724 citiri
Vocea Rusiei: Omar Hayssam, capturat de americani - autoritatile romane nu erau capabile

Subiectul capturarii lui Omar Hayssam este din nou abordat de Vocea Rusiei. De aceasta data, publicatia citeaza jurnalistul libanez Ali Nassar, redactor al site-ului Al Houkou.

Ali Nassar spune ca teroristul Omar Hayssam, gasit vinovat in instanta pentru rapirea, in 2005, a jurnalistilor romani Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si Marie Jeanne Ion, ar fi fost adus in Romania cu ajutorul americanilor.

Mai mult, adauga jurnalistul citat de Vocea Rusiei, serviciile secrete romane nu sunt capabile sa desfasoare singure o operatiune precum cea de capturare a lui Omar Hayssam.

"Eu am studiat in Romania si din aceasta cauza urmaresc foarte atent toate evenimentele legate de aceasta tara. Informatia despre transferului lui Hayssam catre autoritatile romane a aparut cu cateva zile in urma. Pana atunci, din cate stiu, el se afla in Irak. Cred ca serviciile secrete romane nu sunt capabile sa faca o asemenea operatiune pe cont propriu.

In Irak, mai ales in Kurdistan, sunt foarte active serviciile americane si israeliene. Cel mai probabil, operatiunea s-a desfasurat cu ajutorul lor. In orice caz, acestea au fost actiuni neoficiale si ilegale, ceea ce se inscrie perfect in stilul agresiv al politicii americane", spune jurnalistul libanez pentru Vocea Rusiei.

Articolul este semnat de acelasi Valentin Mandrusescu, autor care a scris recent ca Omar Hayssam ar fi fost adus in Romania dintr-o inchisoare din Irak in care a fost detinut. Informatia ar fi venit de la agentia oficiala de presa a Siriei (SANA) si a fost confirmata de un anume general Hasan Hasan din cadrul fortelor armate siriene.

Hayssam, transferat in Romania dintr-o inchisoare din Irak - jurnalist sirian

Ulterior, contactati de Digi 24, reprezentantii agentiei siriene de stiri SANA au precizat ca declaratiile publicate de Vocea Rusiei nu sunt conforme cu realitatea.

Omar Hayssam a fost adus in Romania pe 26 iulie. Teroristul era cautat din 2006 dupa ce a coordonat rapirea, pe 28 martie 2005, a jurnalistilor Marie Jeanne Ion, reporter si Sorin Miscoci, cameraman, ambii la postul de televiziune Prima TV, impreuna cu Ovidiu Ohanesian, ziarist la cotidianul Romania Libera la Bagdad, Irak.

Omar Hayssam mai este acuzat de delapidare, prejudiciul creat fiind de aproximativ 20 de milioane de euro. In acest dosar, Hayssam a fost trimis in judecata in octombrie 2012.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Omar Hayssam capturare, #Vocea Rusiei Hayssam americani , #inchisoare