OMV va deschide doua benzinarii pe Autostrada Soarelui, in 2010

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 20:44
980 citiri
OMV va deschide doua benzinarii pe Autostrada Soarelui, in 2010

Compania petroliera OMV Romania isi reevalueaza fiecare cost, pentru a gasi solutii optime adaptate contextului crizei economice, si nu are in vedere sa vanda sau sa cumpere benzinarii, singurele pe care le va deschide anul viitor fiind cele doua benzinarii pe A2.

"Fiecare linie de cost a fost analizata si reevaluata, pentru a se ajunge la solutia optima care sa permita indeplinirea obiectivelor companiei cu privire la optimizarea costurilor si a activitatilor. OMV Romania a derulat programe de optimizare a costurilor inca din 2008.

Aceste programe au fost continuate in 2009 si vor merge mai departe si in 2010. Masurile anticriza adoptate au vizat optimizarea activitatilor si a costurilor companiei, cresterea eficientei prin imbunatatirea proceselor de lucru", potrivit datelor transmise de companie.

De asemenea, reprezentantii companiei spun ca si in 2010, strategia OMV Romania se va concentra pe dezvoltarea calitativa a retelei, prin extinderea si imbunatatirea serviciilor disponibile in statiile OMV.

"In acest moment, nu avem in vedere achizitia de noi benzinarii sau vanzarea unor statii din cadrul retelei. Pe termen mediu si lung, strategia noastra vizeaza dezvoltarea retelei pe traseul autostrazilor. De altfel, pe Autostrada Soarelui (A2), ca urmare a castigarii licitatiei pentru lotul de la km 49, vom deschide doua statii OMV, cate una pe fiecare sens de deplasare", potrivit informatiilor OMV Romania.

Altfel, in 2009, pe unul dintre cele doua loturi castigate de OMV Romania Mineraloel in cadrul licitatiei organizate de CNADNR, compania a deschis pe Autostrada A2, la km 66, doua statii sub brandul Petrom, cate una pe fiecare sens de deplasare.

In ceea ce priveste evolutia vanzarilor de carburanti din acest an, reprezentantii companiei spun ca "in 2009, comportamentul de consum al clientilor OMV persoane fizice nu s-a modificat foarte mult in ceea ce priveste achizitia de carburanti. Sesizam insa o scadere a vanzarilor pe segmentul non oil, o modificare a cumparaturilor "din impuls" in statii. Totodata, se observa o scadere la nivelul volumelor de carburant vandute pe carduri, pe segmentul clientilor comerciali".

OMV Romania Mineraloel este prezenta in Romania din anul 1998, avand sediul in Bucuresti si functionand ca o sucursala detinuta in totalitate de Grupul OMV din Austria. OMV Romania are o retea de 77 de statii, care reprezinta o cota de piata de 9% in sectorul distributiei de carburanti.

Portofoliul de produse si servicii al statiilor OMV include si 76 de restaurante si magazine VIVA.

Cu vanzarile grupului de 25,54 miliarde euro si o forta de munca de 41.282 de angajati in 2008, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursa. In prezent, OMV detine 2.483 de statii de distributie carburant in 13 tari.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#benzinarii OMVAutostrada Soarelui , #benzinarii