Planurile OMV: Marea Neagra inseamna gaz pentru Europa

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 14:33
2432 citiri
Planurile OMV: Marea Neagra inseamna gaz pentru Europa
Foto: Arhiva

Directorul general al OMV, principalul actionar al OMV Petrom, vrea sa transforme Romania intr-un exportator de gaze naturale cu ajutorul resurselor care se afla in Marea Neagra.

"Marea Neagra inseamna gaz european pentru Europa. (...) Tinta noastra este sa facem din Romania un exportator de gaze", a afirmat directorul OMV Gerhard Roiss, intr-o conferinta de presa sustinuta la Viena, potrivit Mediafax.

Directorul OMV a anuntat ca firma pe care o conduce doreste sa isi bazeze evolutia de acum in colo mai mult pe explorare, segment in care grupul austriac are deja investitii anuale de 700 de milioane de euro.

De asemenea, grupul va majora in perioada 2014-2016 investitiile anuale totale de la 2,8 miliarde euro la 3,9 miliarde euro.

Roiss a amintit ca OMV a investit in rafinaria Petrobrazi 600 milioane euro si ca se apropie de finalizarea modernizarii unitatii.

Potrivit reprezentantilor OMV, productia de hidrocarburi din Romania ar putea creste in 2013, pentru prima data dupa mai multi ani.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Marea Negra explorare gaz, #OMV Petrom explorare gaz Marea Neagra, #gaz explorare Romania export , #Petrom