Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

General Motors, masuri radicale referitoare la productia in Rusia

Joi, 19 Martie 2015, ora 09:32
3491 citiri
General Motors, masuri radicale referitoare la productia in Rusia
Foto: General Motors

Compania americana General Motors va retrage marca Opel din Rusia, dupa caderea abrupta a vanzarilor. In plus, va reduce semnificativ productia masinilor Chevrolet.

GM se va concentra pe vanzarea produselor de lux in Rusia, precum masinile sport Cadillac, Corvette si Camaro si SUV-urile Tahoe, scrie BBC.

Marcile GM au suferit de pe urma micsorarii pietei auto in Rusia. Compania a anuntat ca isi va inchide fabrica din Sankt Petersburg pana la jumatatea acestui an.

Probabil vor fi concendiati 1.000 de angajati si nu exista planuri de repornire a productiei in anii urmatori, a aratat purtatorul de cuvant al GM, Dave Roman.

Presedintele GM, Dan Ammann, a precizat: "Aceasta schimbare in modelul nostru de afaceri in Rusia face parte din strategia noastra globala de a asigura o sustenabilitate pe termen lung pe pietele unde operam. Aceasta decizie evita investitii semnificative intr-o piata care are perspective problematice pe termen lung".

Opel va parasi piata rusa pana in decembrie anul curent.

Chevrolet isi va incheia productia impreuna cu Gaz, insa va continua sa produca, impreuna cu Avtovaz, modelul Chevrolet Niva.

GM va continua sa ofere garantie, service si piese pentru Opel si Chevrolet, au mai aratat sefii companiei.

In februarie, vanzarile Opel au scazut cu 86% in Rusia comparativ cu anul anterior, iar Chevrolet a inregistrat o scadere de 74%.

A.I.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Opel retragere Rusia, #Chevrolet reduce productie Rusia , #modele