Melodia Romaniei la Eurovision 2009, subiect de emisiune la Oprah

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 21:55
5505 citiri
Melodia Romaniei la Eurovision 2009, subiect de emisiune la Oprah

Melodia "Balkan Girls", interpretata de Elena Gheorghe, care va reprezenta Romania la Eurosivion 2009, ar putea fi prezentata in emisiunea cunoscutei realizatoare de televiziune din SUA, Oprah Winfrey, au declarat miercuri, reprezentantii TVR.

"Am fost contactati marti seara de catre echipa de productie a emisiunii cunoscutei vedete americane Oprah, care a solicitat cateva date despre biografia si videoclipul Elenei Gheorghe, pentru a o prezenta in cadrul unei emisiuni speciale dedicata fenomenului Eurovision", au declarat reprezentantii TVR la conferinta de presa Eurovision de marti.

Sperantele reprezentantilor TVR se leaga, in primul rand, de depasirea fazei semifinalelor concursului, conditie necesara pentru a intra in marea finala a concursului de la Eurovision.

Conceptul show-ului care va fi sustinut de Elena Gheorghe, alaturi de patru dansatoare si o alta cantareata, va fi o interpretare moderna a mitului romanesc al ielelor.

"De cand piesa mea a fost aleasa sa reprezinte Romania la Eurovision, a inceput o intreaga nebunie in viata personala si profesionala. Nu am mai putut vorbi, practic, de viata personala. Dar consider ca astfel de cantonamente sunt benefice, pentru a putea evolua. Nu merg cu teama, sunt increzatoare si vreau sa dau tot ce am mai bun", a marturisit Elena Gheorghe.

Piesa "Balkan Girls", pe care o va prezenta Elena la concurs, este compusa de Laurentiu Duta. Acesta a ascultat piesele celorlalti candidati la Eurovision si a fost de parere ca piesele Norvegiei, Turciei si a Greciei sunt foarte bune.

Artista a facut vizite doar in Germania, Belgia si Anglia, pentru a-si sutine candidatura si melodia. Restul promovarii a fost realizat doar pe internet, pe diverse site-uri internationale.

Elena Gheorghe este sprijinita si de Gheorghe Hagi, fostul international roman, care a postat un mesaj de sustinere pentru artista pe diferite site-uri turcesti, declarand ca se asteapta sa primeasca multe voturi din Turcia pentru candidata Romaniei.

Piesa "The Balkan Girls", interpretata de Elena Gheorghe (ex-Mandinga) si compusa de Laurentiu Duta, va reprezenta Romania la cea de-a 54-a editie a concursului Eurovision, in luna mai, la Moscova, dupa ce a castigat finala selectiei nationale a concursului.

Juriul din finala selectiei nationale a fost format din compozitorii Andrei Kerestely si Cristian Faur, Dana Dorian, cantaretul Marcel Pavel, Liana Elekes, Stefan Naftanaila, George Zafiu, Cristian Zgabercea si Aura Urziceanu (presedinte).

Modalitatea de jurizare la finala nationala pentru Eurovision a fost 50% televot si 50% juriu de specialitate. Castigatoarea selectiei nationale a Romaniei a fost desemnata piesa cu cele mai multe puncte rezultate din insumarea punctajelor obtinute in urma realizarii clasamentelor juriului si al televotului.

Finala concursului european se va desfasura la Moscova, pe 16 mai, deoarece in 2008 competitia a fost castigata de reprezentantul Rusiei, Dima Bilan, care a interpretat piesa "Believe".

Pe 6 iunie 1954, Montreaux a devenit locul primei transmisii a retelei EBU Eurovision, de la Festivalul "Narcissus". EBU, The European Broadcasting Union (Uniunea Europeana a Radiodifuzorilor), a fost infiintata in 12 februarie 1950 de catre 23 de tari.

In anul 1955, EBU a venit cu ideea unui concurs european de muzica, transmis simultan in toate tarile participante, dar si in Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, India, Jordania, Corea de Sud, Noua Zeelanda si Statele Unite, chiar daca aceste tari nu au concurat. Prima editie Eurovision a fost organizata in Elvetia, la Lugano, in anul 1956.

Concursul Eurovision a fost rampa de lansare pentru nume importante ale muzicii pop, printre care legendara trupa suedeza Abba, castigatoare a concursului cu piesa "Waterloo", si irlandezul Johnny Logan, interpret al hit-ului "Hold me now".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Romania Eurovision Oprah, #Elena Gheorghe Oprah, #Oprah Winfrey , #stiri Oprah